torstaina 14.03.2013

Dan Koivulaakso ja kaikki ne jotka väittävät, ettei Helsingin lähiöissä ole maahanmuuttajakeskittymiä, tekisi hyvää tehdä pieni kiertoajelu. Voin tulla oppaaksi. Menkää metrolla Itäkeskukseen, Kontulaan, Myllypuroon, Vuosaaren Rastilaan. Tai bussilla Jakomäkeen. Näillä alueilla on erittäin suuria maahanmuuttajakeskittymiä. Jos kuljet metrolla, muulloin kuin arkisin ruuhka-aikoina, olet kantasuomalaisena vähemmistönä matkustajien joukossa.
Itäkeskuksen kauppakeskus muutti, nimensä, remontoi ja ehosti rakennukset ja pyrkii saamaan menetettyä valta-asemaa takaisin, mutta ei onnistu, koska ei voi valita asiakkaita.
Mikäli kuntapäättäjät eivät pysty, tai osaa ryhtyä riittävän nopeasti ja tarmokkaasti toimiin, joilla maahanmuuttajakeskittymiä harvennetaan, niin meillä on kymmenenvuoden kuluttua samat ongelmat kuin Ruotsin Mälmössä.
Keskustan, Länsi-Helsingin tai Espoon varaikkaiden alueiden asukkailla ei ole mitään käsitystä, tai realiteetteja siitä miltä tuntuu asua keskellä maahanmuuttaja yhteisöä, ja tuntea itsensä vieraaksi kotimaassaan. Siksi täältä muuttavat pois kaikki ne joilla siihen on taloudelliset mahdollisuudet.
Kotouttakaa seuraavat parisataa maahanmuuttajaa ( pakolaisstatuksella, tai perheenyhdistämis- tai muulla sosiaaliperusteella tullutta) Lauttasaareen, Westendiin, Kauniaisiin, Töölööseen tai Kaivopuistoon. Saattaisi Dan Koivulaakson ja muiden poliitikkojen maahanmuuttajia hyysäävät puheet muuttua.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä