maanantaina 15.04.2013

"Ateistit väittävät voivansa todistaa, ettei Jumalaa ole olemassa."
Ei pidä paikkaansa. Ateisti on oikeutetusti sitä mieltä, että jumalan olemassa oloa ei voi todistaa. Ja tästä johtuen ateisti ei myöskään jumalan olemassa oloon usko.

Ei ole mahdollista luotettavasti todistaa, että jotain ei ole. Mutta ateistin ajatusmaailmassa pitää pystyä todistamaan, että jotain on, ennen kuin alkaa uskoa mitä tahansa satuja.

Onhan täysin mahdollista, että maailmamme onkin vain heijastus jostain "todellisesta". Tai että oikeasti universumimme sijaitsee jonkin jättimäisen kissan silmämunassa. Tai että kaiken galaktisen toiminnan ja elämän takana ja alkuunpanijana olisi jokin kaikkivoipa valkoinen mies.
Mutta niin kauan kuin mikään todiste (todistettavissa oleva seikka) ei näin osoita, ei ole mitään mieltä sellaiseen myöskään uskoa.

Kommenttiketjun kirjoittajien taso sai kyllä järkyttymään. Että joku elää siinä käsityksessä, että evoluutioteoria väittäisi että ihminen polveutuu apinasta, tai että ihminen olisi nykymuodossaan jokin evoluution päätepiste ja kruununjalokivi, tai että evoluutio ei olisi fakta... huhhuh.
Miettikääpäs käppänät vaikka koirien jalostusta. Jos evoluutiota ei tapahtuisi, miten koirarodut on saatu kehitettyä...?

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä