torstaina 11.04.2013

Jos pienituloinen henkilö, joka sairastaa toistuvaa vakavaa masennusta, sairastuu tämän päälle vielä syöpään, jonka parantavaan hoitoon kuuluu leikkaus, sytostaatti- ja sädehoito, niin tällä köyhällä potilaalla, joka asuu noin 60 kilometrin päässä syöpähoitosairaalasta, ei ole rahaa maksaa hänelle syövän hoidosta koituvia kuluja.

Eihän hän perkele pääse edes syöpähoitoihin, koska hänen rahansa eivät riitä matkojen omavastuuosuuteen!

Vaan kerrankin on vaikeasta masennuksesta jotain hyötyä: ei itketä yhtään, vaikka joutuukin jättämään hasta la vistat elämälle.

On vaan helpottavaa päästä pois ihmettelemästä, miksi minun rahat ei riitä sairaudenhoitokuluihini. On vaan juhlaa, kun päätä ei enää hakkaa kysymykset: Miksi sairaudenhoito on tässä maassa ylellisyyttä? Miksi sossukin kääntää selkänsä, eikä huomioi erityistilanteessa lainamaksuja menoiksi?

Ja niin sitä alkaa myös köyhä nähdä tappavan tautinsa hyvät puolet. Fantastista! Tämä tautihan tehoaa ja köyhät kyydistä putoaa, näin köyhyys Suomesta katoaa eikä kenenkään tarvitse sairaana kituuttaa. Fantastista, kerta kaikkiaan!

Tämä tilanne ei ole kohdallani totta, vielä.

Mutta jahka toivotalkoot ovat muuttaneet ihmisten unelmat todeksi, niin sitten kaikki on mahdollista. Ja silloin on meidän köyhienkin terveydenhuolto on turvattu. Taivaassa. Amen.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä