sunnuntaina 21.04.2013

Elokuvan juonessa tiivistyy hyvin YLE:n pääkaupunkiseutukeskeisyys. Helsingin seudulla vaikuttava käsikirjoitta ja ohjaaja kertovat, kuinka ankeamielistä ja sisäänpäin kääntynyttä maaseudun uskonnollinen junttielämä on. Helsinki se taas on romanttinen paratiisi, oikea vapauden ja mahdollisuuksien maa, josta todellinen onni löytyy.

Onko uskonnollinen fundamentalismi ollut läsnä maaseudun arjessa enää kymmeniin vuosiin? Ei. Kyllä elämä Helsingissäkin voi olla umpimielistä ja sisäänpäin kääntynyttä. Siellä fundamentalismin muodot vain ovat erilaisia. Ne voivat ilmetä esimerkiksi taloudellisena fundamentalismina, joka hajottaa perheet, näännyttää lapset ja tekee koululaisista väkivaltaisia häirikköjä.

Kokemuksesta voin sanoa, että Helsingissä on enemmän päihteiden käyttöä, huumeita, syrjäytymistä, ja sosiaalisia ongelmia kuin maaseudulla. En kestänyt siellä hetkeäkään. Siellä ihmiset ovat kylmempiä ja asunnot kalliimpia. Ei siellä mitään vapautta ole. Olisi toivottavaa, että joskus YLE:n elokuvissa maaseutua näyttäyisi myös muunlaisena kuin sisäänpäin kääntyneenä junttilana, jossa ihmisen viimeisetkin elinmahdollisuudet on viety.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä