sunnuntaina 28.04.2013

Toivoisin että sotaorvot jakso näytetteäisiin uusintana pian. Se on todella koskettava ja oma äitini, hänen sisarukset ja vanhempansa olivat samassa koulurakennuksessa Nurmissa odottamassa evakuointi-junaa kun rakennukseen osui pommi ja siinä menehtyi ja loukkaantui paljon ihmisiä, kuin tämä Liisa Saarni.
Mummoni kertoi että he olivat sisällä rakennuksessa ja lapset olivat pyytäneet että mennään tuonne eteiseen ja mummoni oli sanonut että nytei mennä minnekään, pysytään vaan tässä.
Silloin oli pommi osunut rakennuksen eteiseen ja moni siellä ollut kuoli. Mummo kertoi myös että saappaat oli ollut puoleen nilkkaan veressä kun harppoivat ruumiiden yli ulos rakennuksesta. Silloin piti palata takaisin kotiin ja seuraavaksi kun rata saatiin korjattua härkävaunuilla evakkoreissuille.
Olen itse käynyt Nurmin koulun raunioilla. Ei siintä paljon jäljellä ole, mutta voi vaan kuvitella mitä i hmiset ovat silloin evakuointi-junaa odotellessaan kokeneet.
Minulla on kaksi tätiä elossa vielä jotka olivat Nurmin koululla silloin kun sitä pommitettiin ja he eivät valitettavasti nähneet tätä ohjelmaa ja harmittelivat kun sitä eivät nähneet.
Itse katson ohjemaanne usein, on mielenkiintoinen katsottava ja hyvät toimittajat.
Aurinkoista kevättä teille. Tv. Tarja Blom. tk.blom@luukku.com

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä