torstaina 02.05.2013

Olinhan siellä minäkin lähes 2 vuotta vuosina 1961 - 1963. Moneen kertaan paikatuissa rääsyissä kuljimme, paitsi niinä parina päivänä vuodessa, kun STM:n? tarkastaja kävi johtajan kanssa kansliassa kahvilla. Ilmoitus tarkastuksesta tuli hyvissä ajoin, koska pahimpien epäkohtien peittely aloitettiin jo useita päiviä ennen tapahtumaa. Vaikka eihän sillä mitään merkitystä ollut, ei kyseinen tarkastaja koskaan käynyt kansliaa pitemmällä laitoksessa.
Näissä jutuissa tällä sivulla on kerrottu vankeusaikojen pituuksista. Pitkäaikaisin tietämäni oli yli 12 v. En tiedä miten pitkään jatkuikaan, koska hän jäi laitokseen vielä kun minulle koitti vapaus orjuudesta. Hän joutui sinne 5-vuotiaana, syystä että vanhemmat telkesivät hänet kanojen verkkoaitaukseen joskus useitakin päiviä kestäneiden juopotteluretkien ajaksi. Kumpi lienee parempi, en tiedä, mutta lukutaitoakaan hän ei laitoksen koulusta ehtinyt sinä aikana saada.
Olisihan niitä tarinoita minunkin "lyhyeltä" kokemusajaltani, mutta ehkä joku joskus ottaa asian vakavasti, aikoinaan kun yritin näitä kertoa, ei minua uskottu, joten vaikenin.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä