You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.

perjantaina 17.05.2013

Minutkin päätettiin vangita lapsena koulusta pienten poissaolojen takia ja viedä käsiraudoissa Muhoksen pakkotyövankilaan hoitoa saamaan. Mutta kuinka ollakkaan siviilikoulussa lapset oli jo koulussa, vaan miten me lapsivangit Muhoksella? Päivät olimme pakkotyössä orjana vankivaatteissa isolla perunapellolla tai juurikaspellolla aina lumen tuloon asti. Kaikki muuaika me lapsiorjat olimme putkassa nyrkeillä hakattavana ja raiskattavana.
Työturvallisuudesta ei ollut puhettakaan,koska meidät oli tuotu eristettäväksi tai ? Lukija saa itse arvata. Työmaalle meitä vankeja vietiin traktorilla peräkärrissä, jossa oli raskaita perunalaatikoita ja me lapsivangit niiden päällä kuormaa ei ollut sidottu millään naruilla eikä kuormaliinoilla ja kuorma oli korkea kyllä pelotti olla kyydissä sellaisen kuorman päällä, mutta oli pakko, kun vartija käski. Niinpä me jouduimme kolariin matkalla ja peräkärri kallistui mutkassa ja me vangit ja osa henkilökuntaa teimme pitkän ilmalennon raviojan pohjalle ja isot puulaatikot meidän päälle.
Henkilökunta vietiin sairaalaan vaan meidät lapsivangit perunapellolle,vaikka meillä jokaisella oli aivotärähdys ja oli mustelmia joka puolella kehoa. Vasta muutamien tuntien päästä meidät lapset vietiin vain sairashuoneelle ja sitten putkaan nyrkeillä hoitoa saamaan henkistä ja fyysistä kidutusta.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä