perjantaina 31.05.2013

Olen jo pitemmän aikaa ihmetellyt miksi Yle käyttää tämän tyyppisissä ohjelmissa niin usein somaleita esimerkkitapauksina. Maassa on hyvin monenlaisia ihmisiä hyvin monista kansallisuuksista maahanmuuttajina. Varaa valita kyllä olisi. Somalit eivät edes ole suurin maahanmuuttajaryhmä. Vai pitääkö ymmärtää, etteivät kaikki maahanmuuttajaryhmät ole Ylen mielestä yhtä arvokkaita?

Samaa mieltä mitä edellä on sanottu Päivärinnasta. Jos ei henkilö pysty pitämään tunteitaan ja mielipiteitään kurissa käsiteltävän aiheen suhteen, ei hänen tulisi olla puolueettoman toimittajan roolissa. Lisäksi todella raukkamaista liittoutua jo valmiiksi 3-1 altavastaajan asemassa olevaa vierasta vastaan.

Ainakin itseäni on häirinnyt näissä keskusteluissa viime aikoina mukaan tullut piirre, että vastuu kotoutumisesta on alettu sysätä kokonaan yhteiskunnalle. Eilisessäkin ohjelmassa saatiin kuulla mm., ettei Suomi ole onnistunut integroimaan tulijoita kunnolla. Eihän se nyt niinkään voi olla, että ongelma on merkki epäonnistumisesta kotoutuksessa. Joku vastuu se yksilölläkin pitää olla! Kyllähän esim. kielen oppiminen on pitkälti kiinni omasta viitsimisestä ja motivaatiosta. Ei edes huipputason kieliopetus yksistään hyviä tuloksia takaa, jos opiskelijan todellinen kiinnostus oppia puuttuu.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä