perjantaina 31.05.2013

Täysin luokaton ohjelma. Asenteellinen toimittaja ei malta antaa puheenvuoroa edes vieraille, kun haluaa itse niin kiihkeästi väitellä. Toisaalta taas toimittajan taustatiedot aiheesta olivat olemattomat ja monilta osin täysin virheelliset.

Ensinnäkin, Husbyn mellakka nimenomaan oli maahanmuuttajamellakka, sitä ei voi kiistää jos asiaa vähääkään tutkii. Paikanpäällä tutkimassa käyneet laatulehdet, kuten Financial Timeskin, ovat tämän todenneet. Syistä voi kiistellä, mutta tosiasioista ei.

Toinen pielessä ollut asia oli toimittajan väite, että maahanmuuttoon ei voi vaikuttaa. Ben Zyskowicz oivasti osoittikin toimittajan vääräksi vetovoimatekijöiden osalta, mutta toimittaja ei ilmeisesti ole perehtynyt siihen, että turvapaikanhakijoista vain marginaalinen osa saa turvapaikan, kun taas valtaosa jää muilla kriteereillä maahan. Nämä muilla tavoin jääneet pystytään tarvittaessa karkoittamaan ja he, perheenyhdistettyineen, ovat valtaosa sosiaaliperäisestä maahanmuutosta. Humanitaarisesta maahanmuutosta pystyisi siis helposti karsimaan vaikka puolet rikkomatta ainuttakaan kansainvälistä sopimusta.

Toivon, että seuraavissa aiheen ohjelmissa olisi joku, joka oikeasti tietää asioista, eikä vain pyri valheen avulla pönkittämään omia poliittisia mielipiteitään.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä