perjantaina 09.08.2013

Hyvä sarja, vaikka minusta vähän lainattu ja sosiaalisesti vähän osoitteleva - ikään kuin tekijöillä olisi mielipiteitä mutta ei kokemusta huono-osaisuudesta. Katson kuitenkin mielelläni. Suosikkini näyttelijänä on s alkoholistien ja narkomaanien kanssa työskentelevä Leif - mikä karisma!
Hauska, miten Sagan epäsosiaalisuus ja se, mikä sillä on vikana, saa huomiota. Kiinnittikö kukaan huomiota kohtaukseen, jossa juuri vaimoaan pettämässä ollut Martin kertoo Sagalle, miten ollaan kohteliaita? Siis VAIMOAAN JUURI PETTÄMÄSSÄ OLLUT Martin kertoi Sagalle, miten ollaan huomaavaisia toisia ihmisiä kohtaan.
Analyysina minulle riittää, että sarjaan on kirjoitettu hahmo, joka sanoo asioita ääneen ilman, että sosiaaliset kiemurat estävät häntä. Hän ei ainakaan yritä esittää muuta kuin mitä on. Minulla on ihan sama, mikä syndrooma hänellä on - tuo on hänen roolinsa sarjassa. Siis se, että hän sanoo esim. kiinteistösijoittajille, että Ettehän te yleensä kanna sosiaalista vastuuta (tai jotain sellaista - muistinvarainen sitaatti). Mikä muu henkilöhahmo voisi sanoa tuollaista ääneen? Ja mikis sellaista ei yleensä saisi sanoa ääneen, jos/kun se on totta? Siksi, koska se ei ole kohteliasta (mutta toisen ihmisen kuolemaan jättäminen on...)
Hänellä siis voi olla esim. asperger - mutta onko se lopulta kiinnostavaa kokonaisuuden kannalta?

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä