maanantaina 02.09.2013

Tämä keskustelu on aivan yhtä syvällinen kuin mikä tahansa Hesarin kulttuuritoimituksen tekemä juttu tai tämä Silta-sarja, jonka "syvällisyyttä" en itse aivan vielä ole oivaltanut. Minusta sarja on aika ennalta-arvattava ja stereotyyppinen eikä vaadi katsojalta mitään omaa oivallusta, kun kaikki tuodaan valmiina pureskeltuna. Myös kuvalliset keinot on jo aikaa sitten käytetty muissa vastaavissa. Vrt. esim. viime keväänä tullut Hubbotit tai Uusi Sherlock Holmes tai vasta nähty Viisi päivää,joissa haastettiin katsoja ja joissa katsojallaolisi - täyden ilon saadakseen - oltava edes jonkinlaista kuvallista tms. sivistystä.
Kummallisinta sinun syvällisyyden hakemisessasi on, että kerrot, kuinka keskustelijat ovat pinnallisia, mutta et sanallakaan mainitse yhtään niistä "syvällisistä" oivalluksista, joita olet sarjasta saanut, etkä kerro, miten se on esim. arkielämääsi tai ajatteluusi vaikuttanut.
Jos joku on pinnallista, niin tuollainen hölynpöly, jossa sarjasta keskustelemisen sijaan keskitytään sitä sivuavan keskustelun todellatodella pinnalliseen lyttäämiseen - ei edes sitä osata analysoida.
Kai sinä nyt syvällisenä ihmisenä parempaan pystyt? Pistä vähän esimerkkiä.
... jos maailma selviäisi ilman jotakin, niin ns. pseudointellektuellit olisivat siinä kyllä aika ensimmäisenä listassa...

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä