keskiviikkona 31.07.2013

Nyt kun olen nähnyt dokumentin, kiitos sen nettiin ladanneiden, ja netistä se ei tule enää ikinä poistumaan, niin voin todeta ylläolevat Yle Areenan ohjelmajohtajan väitteet puhtaiksi verukkeiksi, suomen kielellä valheiksi. Ohjelmassa on kolme edellä mainitusti "ahdistavaa" kohtaa. Ulkomaisen naistoimittajan riepottelu Tahririn aukiolla, egyptiläisen naisen riisuminen ja kiusaaminen egyptiläismiesten toimesta (naisen kasvot sumennettu), sekä selvästi järkyttävimpänä tuskaiset kuvat ympärileikattavien tyttöjen ilmeistä, sekä lyhyt epäselvä videonpätkä. Näitä kuvia on kuitenkin näytetty yleisesti Egyptissä kampanjoinnissa ympärileikkausta vastaan. Ne eivät näytä itse toimenpidettä. Lyhyessä videopätkässä näkyy lapsen kiinni pitäminen ja kuuluvat tuskanhuudot.

Nämä pätkät voivat järkyttää lasta siinä kuin ne monet uutisten kohdat, joita ennen varoitetaan herkkiä katsojia, että seuraava materiaali voi järkyttää heitä. Mitään poikkeuksellisen ahdistavaa ei dokumentissa ole verrattuna yleisiin vaikeita ja väkivaltaisia maailmantapahtumia käsitteleviin dokumentteihin. Esimerkiksi Syyrian sodasta on ollut järkyttävämpää materiaalia.

Eli mitään erityistä muista asiadokumenteista poikkeavaa "ahdistus"perustetta sensuurille ei voi olla olemassa. Päinvastoin tämä sensuuri on suorassa ristiriidassa Yle Areenan yleisen toiminnan kanssa.

Ellei sitten huomioida dokumentin islamisteille ja heidän puolustelijoilleen tuottamaa ahdistusta?

On paljon kertovaa, että dokumentin loppupuolella nuori nainen varoittaa vähättelemästä uskovien muodostamaa uhkaa tai siitä vaikenemaan.
Eikä kyse ole vain islamisteista, vaan dokumentti antaa selvän kuvan yleisestä miesten maailmankuvan ja asenteiden sairaalloisuudesta etenkin Egyptissä. Monikulttuurin fraaseille, ettei kyse olisi kulttuurien eroista, vaan että jokaisessa kulttuurissa on mätämunansa, on tällaisen todellisuuden näyttäminen toki tuhoisaa. Kulttuureissa on eroja, ja esimerkiksi Egyptin miesten kulttuuri on karmaisevasti väkivaltaisempi ja huonompi kuin länsimainen kulttuuri. Siitä tämä dokumentti ei jätä epäilyksen sijaa, ja siksi varmaankin montaa sellaista ahdistaa, joka on vuosien ajan yrittänyt muuta väittää "monikulttuurisuutta edistäessään".

Kyseessä oli YLEltä poliittinen sensuuri. Tämä on nyt todistettu vailla epäilyksen sijaa. Pitäkää mielessä. Tämä ei unohdu. YLE sensuroi poliittisesti 2013. YLE yritti vielä tehdä sen vaivihkaa, salassa ja vailla mitään mainintaa tai perustelua asiasta. Kaupan päälle verukkeet ja valheet.

Tässä todellakin kävi Streisand-ilmiö, nyt meillä ei ole enää epäilyksiä siitä, mitä demokratian ja ihmisoikeuksien vastaisia arvoja YLE edustaa.

YLE paljasti tämän kasvonsa: Monikulttuuri > demokratia, ihmisoikeudet, sukupuolten tasa-arvo, vapaa tiedonvälitys

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä