keskiviikkona 31.07.2013

Yle Areenan ohjelmajohtaja Reijo Perälä jatkaa verukkeitaan, joita kukaan ei usko:

"Kun ohjelma sisälsi esim. raiskauksia,"

Ohjelma ei sisällä yhtään varsinaista graafista raiskauksen kuvausta. Naista riepotellaan Tahrir-aukiolla, joka viittaa tapahtuneeseen tekoon, mutta ei sitä näytä. Riisuttua naista kiusataan sanallisesti ja uhkailemalla.

"katsoimme Areenassa, että sisältö voi olla mahdollisille lapsikatsojille ahdistavaa ja haitallista."

Ette kuitenkaan sitä ennen kun ohjelma oli jo useita päiviä Areenassa ollut. Eli te reagoitte jälkikäteen. Palautteeseen. Poistatteko ohjelman Vatikaanin pedofiileista, jos joku siitä ahdistuu?

"Siksi ohjelma otettiin Areenasta pois. Televisiossa ohjelma voitiin esittää, kun lähetysaika oli myöhäinen ilta."

Jos kyse on ikärajamerkinnästä, niin ikärajamerkintä voidaan ohjelmaan lisätä ilman sen poistamista Areenasta kohta jo viikoksi. Tajuatko kuinka läpinäkyvä tuo valheesi on, Reijo Perälä? Miksi itsepintaisesti kaivat itseäsi yhä syvempään kuoppaan, vaikka kukaan ei usko sinua? Ette olisi edes aloittanut mitään ikärajaselvitystä ja mahdollista Areenaan palauttamista, ellei asiasta olisi noussut kohua. Yrititte sensuroida ohjelman kaikessa hiljaisuudessa ja mitään mainitsematta. Siksi valheesi paistavat niin läpinäkyvinä.

"Mitään muuta syytä sille, että ohjelma vedettiin Areenasta pois, ei ollut."

On toki vain sattumaa, että Areenasta ei vedetä pois paljon raa'empaa kuvamateriaalia holokaustista, Nankingin verilöylystä, Stalinin vankileireistä, televisiosarjoista, joissa tapahtuu raiskauksia ja murhia, graafisista uutispätkistä Syyrian sisällissodasta ja niin edelleen.
Pois vedetään "lapsia suojellakseen" dokumentti, joka on islam-kriittisin YLE:n koskaan lähettämistä. Juuri tämä, ei monia muita yhtä graafisia tai pahempia.
Miksi luulette kenenkään uskovan tuohon selitykseenne, kun se on noin ristiriitainen, vailla järkeä?

"Nyt ohjelma menee luokiteltavaksi ja jos ikärajamerkinnät sen sallivat, ohjelma palautetaan Areenaan. Poliittisia tai uskonnollisia salaliittoja ei tämän asian ympärille kannata kehittää."

Poliittisia ja uskonnollisia syitä tähän tapaukseen nimenomaan löytyy. Muuten tämä ei ole selitettävissä, vaikka kuinka monta kertaa vetoaisit lapsikorttiin. Antamasi verukkeet ovat ristiriitaisia, eivätkä siksi voi pitää paikkaansa. 1+2 ei ole 4.

Te saitte palautetta muslimeilta tai todennäköisemmin heidän puolestaan loukkaantujilta ja siksi ohjelma poistui ja tämä on todennäköisin totuus asiasta, vaikka kuinka sitä yrittäisit pois selittää.
Ja toki oma poliittinen kynnyksenne juuri tällainen ohjelma poistaa on hyvin alhainen, toisin kuin vaikkapa dokumenttia Abu Ghraibin kauhuista. Siinä nimittäin oli paljon pahempaa materiaalia.

Kukaan ei usko teitä, Reijo Peräkä.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä