perjantaina 02.08.2013

Vielä kerran:

”Arabikevään unohdetut naiset” on nyt uudelleen katsottavissa Areenassa. Ohjelma on nyt luokiteltu ja sillä on ikämerkintä K16, mikä sallii ohjelman Areenassa esittämisen.

Internetin ja dokumenttiohjelmien kohdalla rajanveto lapsiyleisöä ajatellen on joskus vaikeaa. Kuvaohjelmalain mukaan Ylen ja muiden mediatalojen on huolehdittava siitä, ettei televisiossa tai netissä esitetä lapsille haitallista tai ahdistavaa ohjelmistoa.

Kun kysymyksessä oli ajankohtaisohjelma, ohjelmaa ei ennakkoon luokiteltu. Ja kun ohjelma sisälsi mm. raiskauksia ja muuta väkivaltaa, ohjelma vedettiin tästä syystä Areenasta pois. Päätöksen siitä, että ohjelma vedetään pois Areenasta, teki Areenan ohjelmajohto. Päätökseen ei liity minkäänlaista ulkopuolista painostusta tai muita seikkoja kuin lapsiyleisön suojeleminen, mihin laki meidät velvoittaa.

Kun ohjelma on nyt luokiteltu, se voidaan julkaista K16-merkinnöin varustettuna. Kuvaohjelmalaki, johon ikärajat perustuvat, on luonteeltaan lastensuojelulaki.

Areenassa julkaistaan kaikki ne Ylen ohjelmat, jotka esim. kuvaohjelmalain tai tekijänoikeuksien puolesta on mahdollista julkaista. Samanaikaisesti Areenassa on tarjolla yli 900 ohjelmasarjaa tai -nimikettä.

Reijo Perälä, Yle Areenan ohjelmapäällikkö

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä