tiistaina 15.10.2013

Ei voi muuta sanoa kuin että helvetin hyvin tehtyä propagandaa. Taustoja kriisiin käsitellään niin pinnallisesti ja vaivihkaa, että ne jää piiloon. Tämä elokuva käsittelee vain ja ainoastaan sitä, kun kriisi oli jo päällä ja näiden henkilöiden hätää pelastaa järjestelmä keinolla millä hyvänsä.

Fed ja siihen kuuluvat yksityiset pankit esitetään uhreina. Valtiovarainministeri Paulson jonkinlainen järjestelmän pelastaja ja Geitner on varsinainen sankari. Todellisuudessa juuri nämä instituutiot ja henkilöt ovat olleet mukana finanssialan globalisaatiossa ja arvottomien johdannaisten myymisessä sijoittajille ympäri maailman ja siten aiheuttaneet kriisin leviämisen maailman joka kolkkaan.

Nykyisen kriisin jatkuminen ja EU-maiden ylivelkaantuminen on näiden elokuvasankareiden suunnitelmallisen maailmanvalloituksen syytä. "Halvalla" velkarahaa on saatu taantuma näyttämään talouskasvulta ja keinottelu, suoranaiset petokset ja salailu on salaisissa asiakirjoissa nimetty "endgameiksi". Summersin äkillinen vetäytyminen seuraavan FED:on pääjohtajuus kisasta oli seurausta tämän endgame-memon paljastumisesta.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä