torstaina 24.10.2013

Toimeentulotuella elää myös sairaslomalla olevat henkilöt, jotka eivät pysty menemään töihin ja heitäkin rangasitaan sillä, että he eivät tule toimeen sairaspäivärahalla ja toimeentulolla. Tiedot sosiaalitoimistossa ovat vanhentuneita. Ja sitten on myös ihmisiä, jotka panostaa työnhakuun ja saavat ainoastaan osa-aikatöitä, jotka sekaavat työmarkkinatuet ja toimeentulotuen. Ihmiset laskeskelevat ja toteavat, että on parempi olla työtön, kun osa-aikatyössä. Siksi olisikin parempi jos kaikille löytyisi kokopäivätyö ketkä sitä haluavatkin tehdä.Toimeentulontuen poistaminen ei varmasti hyödytä ketään. Pitäisi enemmän ottaa selvää ihmisen maksukyvystä yms. eikä poistaa aina kaikki tuet yms. ja eduskunnassa työskentelevät saavat elellä leveästi ja nostella palkkojaan tuosta vaan. Ei ole oikein! Saavat varmaan parempaa palkkaa kuin lääkärit, jotka sentään pelastaa ihmishenkiä. Työpaikkoja tarjolle enemmän avustusta koulunkäyntiin enemmän vaikka yhteiskunnan tuella, kunhan vain autetaan!
Mielenterveys ongelmien kanssa painivat nuoretkin tarvitsevat erityistä tukea ja tässä puhun kokemuksesta. Töissä ollessa kaikki on hyvin mutta jos sattuu yhtäkkinen sairas ja siitä sairasloma niin ei talous asiat yks kaks vaan korjaannu jos esim. on velkaa? Opintolainakin on joskus maksettava takaisin yms. Eikä niitäkään voi määräänsä enempää lykätä. Ei kukaan halua olla veloissa pitkään. Enemmän apua nuorille talous asioiden opettamiseen! TE-toimisto auttaa esim. talous- ja velkaneuvojien juttusille.
Vuoden mittainen koeaika olis todella hyvä asia. Tätä pitäisi kokeilla!! Nuorista on liikaa ennakkoluuloja ja lytätään ja yleistetään että kaikki nuoret ovat samalaisia. Ei pidä paikkaansa.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä