torstaina 24.10.2013

Miksi työkykyisiltä kysytään mitä työtä halutaan tehdä? Ei työtä valikoida ja nirsoilla, vaan leivän eteen ja hengen pitimiksi pitää tehdä työtä. Se pitäisi olla kaikille päivänselvä asia.
Valitetaan että ei ole oikeanlaista työtä mitä tykätään tehdä ja mikä kiinnostaa.
Oma kipinä tuntuu joillain syntyvän vasta, kun on kurat housussa. Niin kauan kuin holhotaan liikaa eikä joudu heitteille, ei myöskään tuloksia synny.
Ongelman ydin on kotona ja kasvatuksessa. Yleinen kansan syvien rivien ajatus tuntuu olevan, että on olemassa joku merkillinen taho, joka on vastuussa yksilön pärjäämisestä. Se taho on meidän kaikkien kotimaa, josta jokainen kansalainen on vastuussa. Jos kotona ei opeteta ja näytetä mallia, että kodin ja perheen hyvinvointi on sen jäsenistä kiinni ja kaikilla on velvollisuudet ei asenne jalostu kodin ulkopuolellekaan. Puhutaan ja vaaditaan vain etuja ja unohdetaan että edulle on aina hinta ja se on vastuu. Jos saat edun ja olla osallisena jossain yhteisessä, liittyy siihen poikkeuksetta velvollisuus. Korren kekoon kantamatta jättäminen työssä kuin työssä, ei pitäisi olla minkäänlainen vaihtoehto, vaan jotain osoitettua työtä pitäisi tehdä jos nauttii minkäänlaista tukea. Joku sen työn tekee toisen puolesta.
Ennen kaikkea lasten vanhemmat. Opettakaa jälkikasvullenne terve moraali ja yhteisvastuu ja se että jokainen on loppuviimein oman onnensa seppä ja kovalla työllä ja eteenpäin katsomisella pärjää AINA!

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä