keskiviikkona 30.10.2013

"Silloin kun ei kiinnosta eläminen, koulutus, muut ihmiset, niin ei ne ala kiinnostamaan myöskään käskemisellä! "

Monilla on terveysongelmia ja sopivien mahdollisuuksien puute. Ne ovat molemmat ongelmia, jotka eivät parane käskemällä tai vähättelemällä. Käskeminenhän pahimmillaan vain vähentää mahdollisuuksia entisestään ja pahentaa olemassa olevia terveysongelmia. Nämä ovat omalta osaltaan aikamme ilmiöitä ja johtuvat jatkuvasta yksilöllisyyden korostamisesta.

Itsekin olen työtön ja kärsin muutamasta sairaudesta niin ei minun tilannettani paranna yhtään se, että joku tulee kertomaan itsestään selvyyksiä siitä, että pitää hakea töitä tai pitää käyttäytyä paremmin. Ei tässä nykymaailmassa itsestään selvyyksien kertojista ole mitään apua. Ainoastaan sellaiset ihmiset voivat minua auttaa, jolla on jotain suhteita millä töitä saa. Muuten olisi parempi, että pysyisivät hiljaa ja pitäisivät itsestään selvyytensä vain omana tietonaan.

Olen ihan loppu tilanteeseeni jo ennestään niin en todellakaan edes jaksa enää kuunnella ketään joka kertoo itsestään selvyyksiä. Tyyliin älä vain lopeta hengittämistä, että et tukehdu. Jos kulutat rahaa enemmän kun saat joudut ongelmiin. Tottakai kaikki tietää sen itsekin, mutta kun tarpeeksi pitkään (vuosia) olet täysin toivottomassa tilassa sitä vain lakkaa välittämästä mistään ei sitä toivottomuutta muuten jaksaisi tappamatta itseään. Ongelma ei ole se, että ei tietäisi jos jättää laskun maksamatta siitä seuraa suurempi lasku, niin kuin itsestään selvyyksien kertojat luulevat. Ongelma on se, että ei enää kestä tilannettaan ilman, että lakkaa välittämättä. Laskut löytävät aina perille mikään muu ei tässä yhteiskunnassa näytä löytävän. Kun on jo vuosia ollut siinä tilanteessa tappaako itsensä tänään vai huomenna ei vain enää jaksa kuunnella itsestään selvyyksien kertojia tai availla laskuja. Näin se vain on ja sepäs itsestään selvyyksien kertojia vasta närkästyttää mitäs kehtasivat noin ahdistua ja masentua.

Muutenkin itselleni on tullut pitkään jatkuneen toivottomuuden takia niin paljon lisää ongelmia, että ne eivät enää vain katoa taikasauvaa heilauttamalla vaikka kuinka haluaisi. Silloin kun ongelmani olivat vielä pieniä ei minulla ollut ketään kuka olisi auttanut tai välittänyt ja nyt kun ne ovat jo paljon suurempia ei niitä enää saa katoamaan vaikka haluaisi.

Kun tarpeeksi herättää pahennusta ympäristössä sinut jätetään ainakin rauhaan eli siinä mielessä edes se, että käyttäydy paremmin niin pärjäät paremmin ei pidä paikkaansa tosimaailmassa. Kun vastaa itsestään selvyyden kertojalle vihaisesti hän ei saa ideaksi jatkaa itsestään selvyyksien kertomista jatkossa. Ainakaan juuri sinulle ja joutuu etsimään toisen uhrin jatkossa. Jos käyttäytyy hyvin joutuu helpommin hyväksikäytetyksi ja sinuun kohdistetaan enemmän vaatimuksia joita et pysty täyttämään ja jotka vievät viimeisenkin turvasataman hoitaa järkkyvää mielenterveyttä. Onhan se ikävää, että asiat ovat näin, mutta tämä on ainoa tie sellaiselle, joka ei kykene enää sopeutumaan yhteiskunnan vaatimuksiin saada edes joku oma tila.

Toki voisin kadota maailmassa kokonaan ja usein katoankin vietän suurimman osan elämästäni eristäytyen maailmasta kun ei täällä ole mitään paikka minulle minne voisin mennä. Lähiön betoni helvetti on vankilani mistä ei minnekään pääse suurimman osan ajasta. Sitten pitäisi sekoamisen ja toivottomuuden rajamailla kuunnella jotain sättimistä siitä miksi et tee sitä ja tätä ja tota.

Ymmärrän kyllä noita nuoria taidan itse olla sellainen kuin he ja vain he voivat minua ymmärtää.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä