torstaina 05.12.2013

Suomalainen peruskoulu alkaa hiipua menestyksessään ja poliitikkojen pitää ottaa kantaa siihen miksi se hiipuu? Olisiko yksi niinkin yksinkertainen asia kuin koko maan kattava pakollinen ruotsin opetus sittenkin se suurin syy miksi koulukäynti ei maita varsinkaan pojille?

Suomessa ei yksinkertaisesti voi valmistua mihinkään teoreettista opetusta vaativaan virkaan tai ammattiin ilman, että ei törmäisi pakolliseen ruotsin opiskeluun.

Miksi meidän naapurimaissamme riittää, että opiskelee niissä maissa pakollisen englannin lisäksi jotain toista suurta maailmankieltä, miksi juuri meillä se toinen kieli pitää olla ruotsinkielen murre jolla hyvin harva selviää Ruotsin laivaa pidemmälle?

Luultavasti nyt internetin aikakaudella tieto on levinnyt niin laajalle, että pakkoruotsi on täysin tarpeetonta myöskin sen vastustus lisääntyy. Jos Ruotsissa ei sellainen jolla on ruotsi äidinkielenään selviä sillä ja englannilla vaan täytyy opiskella muitakin kieliä niin kuinka Suomessa selviydyttäisiin englannilla ja pakkoruotsilla?

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä