torstaina 12.12.2013

Millä perusteella ja kokemuksella Riikka Yrttiaho haluaa ohjeistaa vastapuolta mellakanhallinnasta? Itse kriisinhallintatehtävissä olleena väkivaltainen siviileistä koostuva ihmismassa edustaa lähes pahinta painajaista. Väkijoukon käyttäytymistä on mahdoton ennustaa paikanpäällä ja tilanteen hallinta on yksinkertaisesti pakko hoitaa ennakoivasti riittävällä liikkuvuudella ja tarvittaessa voimakeinoilla. Jälkikäteen on äärettömän helppo osoittaa ne yksittäiset kohdat tai ihmiset minkä kohdalle tarpeettoman voimakkaat voimakeinot ovat osuneet. Niiden välttäminen tilanteen aikana on yksinkertaisesti mahdotonta.

Tästä väiteltäessä unohdetaan se tosiasia, että mellakasta voi sivullinen aina väistyä tai pyrkiä väistymään ja voimakeinojen on tarkoituskin hajoittaa laiton väkivalta ja kohdistua mellakoitsijoihin. Ja sivumennen sanoen esimerkiksi hevosten käyttö on tässä erinomainen työkalu.

Ja ehkä yhtenä mielenkiintoisena heittona vielä tähän keskusteluun: montako mellakanhallinnan puolella koskaan ollutta poliisia tai muuta viranomaista Riikka Yrttiaho tuntee henkilökohtaisesti?

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä