torstaina 12.12.2013

Kokoomuksen mies puhui paskaa, ei-kommunistijanari puhui paskaa... Kokoomuksen edustajan mukaan Suomessa pidetään huoli, että kukaan ei elä äärimmäisessä köyhyydessä eikä kukaan joudu elämään kadulla. Ensimmäinen pitää paikkansa joten kuten, äärimmäistä köyhyyttä ei suomalaisista ole nähneet kuin ne, jotka ovat käyneet esim. Afrikassa katsomassa niitä, joilla ei ole edes lapsilleen antaa tarpeeksi ruokaa. Mutta tässäpä pikku uutinen: Suomessa on melkoinen määrä asunnottomia! Ja joukossa on varmaan iso osa niitä, joilla olisi varaa asua niissä kuntien tukiasunnoissa, mutta niitä ei ole tarpeeksi. Vai miksi ne siellä kadulla asuvat?

Tämä ei-kommunisti ajaa sitä, että kaikki työ olisi samanarvoista ja niistä maksettaisiin sama palkka. Tämäkö ei ole kommunismia? Ja kommunismihan on hyvä poistamaan eriarvoisuutta ja luokkaroja. TJEU; Kiina ja Kuuba. Neuvostoliitossakin koitettiin, mutta totesivat homman toimimattomaksi.

Ja se vassaritypy kovasti arvosteli, miten pöydän toisella puolella puhutaan siitä mielenosoituksesta, vaikka eivät olleet paikalla. Eipä se ollut kuulemma itsekään siellä! Tekopyhä idiootti.

Tottahan on se, että tuloerot ovat kasvaneet ja kasvavat edelleen. Ollaan menty jo liian pitkälle. Ja tuo Kokoomuksen edustaja lienee ihan hyvä keskimääräinen esimerkki puolueensa edustajien todellisuudestavieraantuneisuusasteesta. Jos nuo "ei-kommarit" uskovat asiaansa ihan oikeasti, niin ihan varmasti tänä päivänä löytyy kanavat sen sanoman levittämiseen, jotta seuraavissa vaaleissa pääsevät sinne vaikuttajien joukkoon. Ja muutenkin, jos oikeasti on iso kasa samanmielistä porukkaa, niin järjestäkää ihan _tavallinen_ mielenosoitus sinne Arkadianmäen edustalle; esim 20000 ihmistä melttoamassa (äänellä, ei fysiikalla) luulisi herättävän jo ajatuksia, että oiskohan noilla jotain asiaa tuolla taustalla. Mutta kun se vaatisi pitkäjänteistä organisointia ja tiedottamista ja lobbaamista medioissa (lähinnä tietenkin somessa). Ei riitä vissiin kärsivällisyys ja/tai kyvyt. Tai sitten se heidän agendansa mahdottomuus vain on laajemmassa tiedossa kuin he itse ymmärtävät (tämä niille "ei-kommunisteille").

Tuo "luokaton yhteiskunta"; missä moinen on käytössä? Vaikka katsottaisiin jotain alkuasukasheimoa, niin sielläkin on se heimon johtaja ja useimmiten vielä jokin heimoneuvosto ainakin. Totta hitossa siellä on pienemmät luokkaerot, kun kyse on siitä, että miten se kahden kilon jauhosatsi jaetaan. Siellä tuo muista huolehtiminen vain on paremmin hallussa, kun ei ole tullut tätä länsimaista ahneutta, koska _kaikki_ ovat köyhiä. Mutta hädän tullessa sielläkin se "eliitti" on ihan varmasti se, jolla on paremmat oltavat, koska heidän odotetaan myös löytävän keinot sen hädän poistamiseen. Meillä se kaiken ylin eliitti kylläkin tuijottaa lähinnä omaa napaansa, valitettavasti. Mutta kansa on heidät sinne äänestänyt, joten se on ihan kansan oma vika. Köyhien ja tyytymättömien osuus kasvaa koko ajan, joten seuraavissa vaaleissa esim. Kokoomuksta perinteisesti äänestävien osuus on taas pienempi. Jokohan muuttuisi valtasuhteet?

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä