sunnuntaina 26.01.2014

Jo perustuslaissa on yhdenvertaisuus pykälä jonka perusteella meidät kaikki, näkyvästi vammattomat ja näkyvästi vammaiset (olen itse vammaton, luovuttanut munasoluja hedelmällisyyshoitoihin kenelle tahansa lasta haluavalle) on asetettava samanlaiseen asemaan lain edessä.

Kaikille asioille ei kuulu laskea hintaa sen perusteella, mitä ihmine itse pystyy tekemään tai ei pysty. Saamme erilaisia yhteiskunnan maksamia tai tukemia etuisuuksia vaika pystymme itse nostamaan lapsen syliin. Saan esimerkiksi viedä lapseni päivähoitoon toisten ihmisten nostettavaksi, syötettäväksi ja puettavaksi jopa kahdeksi viikoksi putkeen (vuoropäiväkodit) tai vaikka olisin työtön ja kykenevä huolehtimaan hänestä.Vastaavia esimerkkejä voidaan kaivaa vaikka kuinka monta.

Kyse on siitä että mikäli ihmisten oikeutta lapsen saamiseen arvioidaan, se tulisi tehdä kaikille ihmisille samanlaisin perustein. Vanhemmuudessa on kyse paljosta muustakin kuin siitä, pystyykö itse nostamaan lapsen syliinsä vai nostaako hänet vanhemman syliin joku toinen henkilö.

Toivotan kaikkea hyvää ja onnellisuutta Tiinalle ja Jukalle

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä