tiistaina 29.12.2009

Kiitos mielenkiintoisesta ohjelmasta, idea on erinomainen!

Parasta antia eivät kuitenkaan välttämättä ole ohjelmassa muotoillut "käskyt" sellaisinaan, vaikka niihin paljon viisautta ja kokemusta kiteytyykin. Vieläkin tärkeämpinä näent ne omakohtaiset ajatusprosessit ja pohdinnot, joita katsojissa viriää ohjelman teemoista. Nuotiokeskustelua seuratessa katsojan oma mieli pyrkii vastaamaan esille nostettuihin kysymyksiin ja näin ohjelma johdattaa katsojan tunnistamaan omia ongelmiaan ja etsimään niihin uusia näkökulmia ja ratkaisumalleja.

Häpeäkeskustelussa jäi mielestäni käsittelemättä eräs tärkeä puoli; tunnoton ihminen ei häpeä. Kääntäen tämä tarkoittaa sitä, että häpeä toimii väärän teon tai toiminnan tunnistamisen signaalina.
Kun ihminen häpeää, hän tietää tai uskoo toimineensa väärin ja se osoittaa hänessä olevan tallella jonkinlaisen moraalin, joka on luonnollisesti positiivinen havainto muutoin negatiivisen tunteen keskellä. Häpeävä saattaa parhaassa tapauksessa lohdukseen huomata, ettei hän olekaan "läpimätä" ja että on toivoa paremmasta.

Rauski

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä