Downton Abbey – alusta alkaen

Julkaistu tiistaina 04.02.2014 9 10

Sarjassa seurataan lady Edith Crawleyn (Laura Carmichael, vas.), lady Mary Crawleyn (Michelle Dockery) ja lady Sybil Crawleyn (Jessica Brown Findlay) elämää.

TV1 torstaisin 6.2. - 20.3.2014 klo 19.00 - 20.00 (ensimmäinen tuotantokausi)

TV1 torstaisin 27.3. - 29.5.2014 klo 19.00 - 20.00 (toinen tuotantokausi)

TV1 torstaisin 5.6. - 7.8.2014 klo 19.00 - 20.00 (kolmas tuotantokausi)

TV1 torstaisin alkaen 4.9. - 9.10.2014 klo 19.00 - 20.00 (neljäs tuotantokausi)

Tuotantokausilla ei ole nettikatseluoikeuksia.

TV1 esittää suositun sarjan Downton Abbeyn (12) uusintana alusta alkaen. Kaikki neljä tuotantokautta erikoisjaksoineen esitetään torstaisin. Syksyllä on luvassa Downton Abbeyn uusi, viides tuotantokausi.

Englantilaisen yhteiskunnan luokkajako antaa aiheen herkulliseen aikalaisdraamaan. Downton Abbey on ollut suuri katsojamenestys niin Britanniassa kuin Suomessa.

 

Kenelle kartano?

Sarja kuvaa elämänmenoa komeassa aateliskartanossa nimeltä Downton Abbey vuosina 1912 -14, vähän ennen ensimäistä maailmansotaa. Kartano on Granthamin jaarlin Robert Crawleyn ja hänen puolisonsa omistuksessa, ja siellä asustaa myös leskeksi jäänyt kreivitär Violet Crawley.

Aristokraattinen perhe on asunut kartanossa jo satojen vuosien ajan. Kun maailmanhistorian tunnetuin haaksirikko upottaa Titanicin neitsytmatkallaan, se vie märkään hautaansa myös suvun miespuolisen perijän.

Kenelle nyt siirretään aatelisarvo ja kartano, kun Crawleyn perheeseen jää vain tyttäriä. He eivät kelpaa perintökaaren jatkajiksi, ainakaan ilman soveliasta puolisoa?

 

Kuhinaa ylhäällä ja alhaalla

Jos kartanon yläkerrostenkäytävillä kuhisee, palvelusväen isännöimässä alakerrassa käy vastaavanlainen vilske, ja myös siellä on tarkka arvojärjestys.

Vaikka isäntien ja palvelusväen välinen kuilu on syvä, heitä yhdistää halu ylläpitää perheen kulissia ja säilyttää kilpikirkkaana kiusallisissakin käänteissä.

Kuinka vältytään skandaalilta, kun suvun kartanosta löytyy ulkomaisen diplomaatin ruumis? Tilanteen tekee erityisen kimurantiksi se, että diplomaatti on menehtynyt varsin sopimattomissa olosuhteissa.

Pääosissa: Maggie Smith, Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Penelope Wilton, Jim Carter, Phyllis Logan, Brendan Coyle, Joanne Froggart, Michelle Dockery. Käsikirjoitus: Julian Fellows, Shelagh Stephenson, Tina Pepler. Ohjaus: Brian Percival, Ben Bolt,Brian Kelly. Ensimmäinen tuotantokausi, 7 osaa Tuotanto: Universal Pictures, Carnival Films, Britannia, 2010.

Sarjan neljä tuotantokautta on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuosina 2012 ja 2013.

 

Suosittele10 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

torstaina 06.02.2014

Ihana uutinen.Jotain katsottavaa torstaisinkin.Vain englantilaiset laatusarjat kiinnostavat minua.

keskiviikkona 19.02.2014

Miksi sarja ei näy Yle Areenalla? Ja vielä paremmin smart tv:n valikoimissa?

Tai voisiko jaksosta laittaa uusinnan esim. sunnuntai myöhäisiltoihin. Harvoin ehtii nimittäin television ääreen klo 19.00 torstaisin...

keskiviikkona 19.02.2014

Ok. Tuossa lukikin, ettei sarjalla ole nettioikeuksia.

Entä uusinta, onko mahdollista?

tiistaina 25.02.2014

Toivoisin myös uusintaa viikottain esim.sunnuntaisin, koska ei voi nähdä Areenasta.

sunnuntaina 02.03.2014

Täällä toivotaan myös uusintoja. Koukuttava sarja, mutta missasin pari jaksoa ja nyt harmittaa kun niitä ei näykään missään.

maanantaina 03.03.2014

Downton Abbeyllä ei ole viikkouusintaa. Kun sarjaa uusitaan, sitä esitetään tuotantokausi kerrallaan, kerran viikossa. Uusintaoikeuksiakin on rajallinen määrä. Verkkokatseluun oli oikeudet vain neljänteen tuotantokauteen ja kauden ensiesitykseen.

Päivi
verkkotoimittaja

torstaina 10.04.2014

Hei!

Esitetäänkö myös Downton Abbeyn erikoisjaksot?

Mitä kaikkia niitä on?
Onko Winter in Downton Abbey = Christmas in Downton Abbey?

Kiitos.

torstaina 10.04.2014

Downton Abbeyn erikoisjaksoja on tehty tuotantokausilla 2, 3 ja 4. TV1 esittää ne kaikki. Jaksoja on kutsuttu jouluspesiaaleiksi, koska ne on esitetty Britanniassa joulun tienoolla. Yksityiskohtaista tietoa sarjasta löytyy ITV:n sivulta: http://www.itv.com/downtonabbey + Wikipediasta: http://en.wikipedia.org/wiki/Downton_Abbey#Christmas_Special_2011

Päivi
verkkotoimittaja

torstaina 22.05.2014

Hei

Sarja on hyvä. Katson nyt, koska en silloin 2012 ole katsonut sarjaa. Harmittaa vaan se, ettei aina ole mahdollista istua to klo 19 toosan ääressä. Ehkä myöhempi katseluaika mahdollistaisi vähemmän näkemättömiä jaksoja eikä aikaisemmista kommenteista käy ilmi, miksi sarjaa ei voi katsoa areenasta-hinta?. Mahdan olla niin "kuiva" ihminen, että englantilaiset sarjat puree. Selfridge, Kahden kerroksen väki, Kyläsairaala ja Sydämen Asialla mm. Onko Sydämen asialla tehty jatkoa jäi niin tyhmään vaiheeseen? Näitä ohjelmia katsottaessa tuntee hitusen saavansa vastinetta yle-verolle.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä