Venäjä, Venäjä, Venäjä…

Julkaistu perjantaina 16.05.2014 0 3

Venäjän karhu murahtelee ja naapurit ovat peloissaan. Nyt pääsemme pelkäämään myös lukulampun valossa. Uudet kotimaiset trillerit ovat osanneet reagoida Venäjä-aiheeseen hämmästyttävän ketterästi.

Arto Luukkasen kirja Suojelusenkeli yhdistää kotiryssäaiheen Putinin valtaannousuun. Jyrki Ukkosen kirjan Ahneuden kartta jännityksen tausta on Jäämeren alueen kilpailu luonnonvaroista.

Jyrki Ukkosen kirjassa arktisella tutkimusmatkalla murhataan venäläinen huippu-geologi. Pohjoismaista dekkaria ja Alistair McLeania risteyttävässä jännityskirjassa kuumottavana tekijän on se, mikä valtio omistaa meren pohjan ja öljyn. Arktisen alueen öljynporaus nousi otsikoihin Sini Saarelan Greenpeace-iskun ansiosta, mutta esikoiskirjailija Ukkonen ei myönnä ottaneensa vauhtia mediakohusta.

Maamme Venäjä-tutkijoiden kärkikaartiin kuluvan Arto Luukkasen Suojelusenkeli on visionäärinen ja historialla hullutteleva jännityskirja. Suojelusenkelin keskushenkilö on suomalaisten hyvin tuntema kotiryssä Viktor Vladimirov, joka oli KGB:n kenraali. Kirjassa Vladimirov on kuin punainen James Bond ja Suomen rähmällään olijat saavat pisteliästä kyytiä.

 

Täältä lisää Stradaa!

 

Suosittele3 Suosittelee

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä