sunnuntaina 09.01.2011

Yhtään True Blood -jaksoa ei jää esittämättä.

Myöskään Derrickin tai Pieni talo preerialla -sarjan kohdalla ei ole ollut kyseessä sensurointi vaan ikärajasäännökset, joita meidän on noudatettava.

Emme sensuroi edes tätä kommenttiasi, vaikka siinä esitetään paikkansapitämätön väite ; )

Asiaan: mainittuja sarjoja on esitetty aamu- tai iltapäivällä. Pari jaksoa sai kuitenkin K13-merkinnän, jolla leimattuja ohjelmia ei saa esittää ennen iltaseitsemää.

Itse asiassa esitimme jo yhden Derrick-jakson, jolla tuo merkintä oli, ja saimme siitä virastolta huomautuksen.

On ilman muuta harmillista, että jostakin sarjasta jää jaksoja näkemättä. Kyseessä ovat kuitenkin molempien sarjojen osalta uusinnat, eikä niille ollut mahdollista järjestää prime time -esityspaikkaa, jotka on varattu pääasiassa ensilähetyksille.

Lienee varmasti parempaa katsojapalvelua esittää valtaosa jostakin sarjasta kuin jättää se ohjelmistosta kokonaan. Selittelyltähän edellinen saattaa kuulostaa, mutta kannattaa huomioida myös mittasuhteet.

Muutamilta tosifaneilta tulleiden noottien lisäksi on nimittäin tullut paljon enemmän palautetta katsojilta, joiden päiviin sekä Derrick että Pieni talo preerialla ovat tuoneet iloa.

Yhdeksi vaihtoehdoksi on ehdotettu pois jääneiden jaksojen esittämistä vaikka yöllä. Valitettavasti se kuitenkin edellyttäisi melkoisia lisäjärjestelyjä mm. tiedottamisen ja lähetystoiminnan osalta ja pahimmassa tapauksessa tuloksena olisi vain lisää tyytymättömiä.

Miika / TV2

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä