keskiviikkona 19.01.2011

Varmasti Yle TV2 on saanut paljon positiivista katsojapalautetta, kuten verkkotoimittaja Miika Jalonen toteaa viiden päivän takaisessa kommentissaan. Itsellänikin minulla on ollut vain hyvää sanottavaa Ylen televisiokanavista tähän asti. Siksi varauduin luottavaisesti tulevaisuuteen, kun marraskuussa sain tietää kahden Derrick-sarjan jakson joutuneen väistymään iltapäivän esityspaikaltaan. Uskoin, että ne esitetään lähikuukausien aikana sopivalla ohjelmapaikalla myöhäisemmässä illassa. Siksi tammikuun alussa tietooni tullut päätös oli täysin odottamaton yllätys.

Omassa blogissani Derrickeria olen pyrkinyt kokoamaan Derrick-sarjan seuraajien näkökulmaa tilanteen suhteen tähän tekstiini: http://derrickeria.blogspot.com/2011/01/valitettava-uutinen.html. Suosittelen asiassa mukana olevia tutustumaan tekstiin ja sen keräämiin kommentteihin.

Mielestäni Jalosen vastauksessa oli aika mautonta leimata Partamooses yksittäiseksi spämmääjäksi. Partamooseshan on nimenomaan tarttunut aktiivisesti ongelmaan meidän kaikkien muiden Derrick-sarjan seuraajien puolesta, jotka olemme tähän asti passiivisesti luottaneet Ylen katsojat huomioivan linjan pitävän noitten kahden jakson suhteenkin.

Ei mielestäni ole asiallista myöskään haastaa palautteen antajia toteamalla, että "sopii tulla kokeilemaan kuinka valtakunnallisen tv-kanavan pyörittäminen luonnistuisi itse kultakin". Meillä on syytä edelleen luottaa, että Ylellä on ammatti-ihmiset siihen työhön. Varmasti ohjelmakartan laatiminen on monin tavoin haastavaa ja kompromisseja vaativaa joka päivä. Siksikin uskallan kysyä, mikä kahden Derrick-jakson suhteen on ylipääsemättömän haasteellista.

Olen iloinen, että Partamooseksen tänäänkin painottama avoin henki ja dialogi yleisön kanssa ovat Ylen ohjenuorana. Miten tarina kahdesta derrickistä jatkuukin, toivotan Kakkoselle oikein hyvää kevättalvea.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä