keskiviikkona 19.01.2011

Kävin lukemassa Derrickeria-blogin ja kaikki siihen kirjoitetut kommentit.

En nyt tässä ota kantaa blogin keskustelussa viliseviin termeihin kuten sensuuri, häpeä, Pohjois-Korea, ennennäkemätön tyhmyys tai siihen, kuinka avointa ja rakentavaa henkeä ne vastavuoroisesti edustavat.

Mieluummin nostan teille hattua sinnikkyydestä, sillä ymmärrän kyllä oikeasti sekä kampajanne pointin että sen, kuinka vaikea kahden jakson esittämättä jättämistä on hyväksyä. Saattaisin toimia oman suosikin tapauksessa aivan samoin.

Vakuutan kuitenkin, ettei kyseessä ole Derrick-fanien aliarviointi saati se, ettemme haluaisi palvella katsojia.

Heitä kun palvellaan jatkuvasti monin eri tavoin: tehdään yleisö- ja katsojatyytyväisyystutkimuksia, huomioidaan toiveita ohjelmistoa suunniteltaessa tai saatetaan jopa viedä ohjelmia yleisön haluamaan suuntaan.

Tässä tapauksessa framilla ei ole kuitenkaan pelkästään katsojapalvelu vaan myös esim. Kakkosen käytössä olevat resurssit. Kahden yksittäisen jakson esittäminen edellyttäisi erillistä (lisä)työpanosta useilta eri henkilöiltä ja osastoilta.

Derrickiä hankkiessahan lähdettiin siitä, että kaikki jaksot voidaan valitulla esityspaikalla näyttää ja tuli todella puun takaa, ettei se yllättävien K-merkintöjen vuoksi ollutkaan mahdollista.

Tällä tietoa mainittuja kahta jaksoa ei tulla esittämään. Otan kuitenkin vielä blogin puheeksi kanavalla.

ps. jos ei ole spämmäämistä suositella täysin perusteettomasti True Blood -ketjussa katsojia varautumaan siihen, että jaksoja jää esittämättä, ei sitten mikään. En myöskään todennut, että sopii tulla kokeilemaan vaan sitä edelsi lause "joskus tekisi mieli sanoa". Derrickus lienee samaa mieltä siitä, että yhdessä sen kanssa virkkeellä on täysin eri merkitys kuin ilman.

Miika / TV2, keskiviikkona klo 19.40

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä