torstaina 10.02.2011

Lestadiolaisuus on pahimmillaan alistava ja nöyryyttävä, jossa yksittäisen ihmisen ihmis arvo ei ole minkään arvoinen. Kun lapsi eroaa seurakunnasta ei ole poikkeus että vanhemmat pistävät kaikki välit poikki lapseensa ja tämän perheeseen. Parhaimmillaan se antaa suojaa ulkomaailmalta ja johdatusta koti parempaa...
On vain tosi asia että herätysliikkeen tulisi kovin uudistua koska kuohunta sisällä on suurta ja liikkeen sisällä arvot ovat aivan erit esim pudasjärvellä kuin ne on turussa,,,jopa perheen arki käsitykset ja sallimuksissa on hyvin jyrkkiä eroja. Tämän näkemyseron vuoksikin jäsenet voivat pahoin ja eroamisia ja vakavampaakin tapahtuu koko ajan. Lapset ja nuoriso ovat rakkauden ja sukulaisien menettämisen pelolla kiinni seurakunnassa kunnes alkavat opiskella ulkopaikka kunnalla ja kykenevät erkaantumaan kodin piiristä, kotona asuvan elämä muuttuu helvetiksi jos uskostansa yrittäisi erkaantua. Tämä ongelma on kaikissa uskontokunnissa, mutta meitä lähimmin koskettaa juuri tämä seurakunta koska on kovin levinnyt keskuuteemme. Äidit ja isät eivät näe lapsen persoonaa ja hätää kun on 12 muuta vastaavaa ja sanovat että lapsillamme on hyvä ja turvallinen olla. Kuitenkin toisen asteen opiskeliosta on uskonsa kieltäneitä mielenterveys ongelmaisia hälyttävän paljon.
Vanhoillislestadiolaisen katsomuksen olisi uudistettava ja pestävä "kasvonsA" jotka ovat ryvettyneet vuoden sisällä ilmitulleissa hyväksikäyttö tapauksissa. Samalla olisi katsomusta ja suvaitsevaisuutta tuotava rauhanyhdistysten toimintaan jotta lapset ja nuoret saisivat persoonansa ja ongelmansa touda rehellisesti esiin, eikä peitellä ongelmiaan ja asioitaan apaattisen hymyn taakse.
Tästä saa olla eri mieltä , mutta totuus on hyvin lähellä tätä.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä