lauantaina 26.02.2011

"200-500€ eurollakin saa kultaisia sormuksi timantilla, itse toki tahtoisin valkokultaa mutta ihan periaatteesta en 2000€ sormuksesta maksaisi vaikka mahdollisuus olisikin..."

Niin siis kaikkihan eivät välttämättä halua sitä perinteistä keltakultaista sormusta yhdellä timantilla... Ja vartavasten tilatut ja suunnitellut sormukset yleensä maksavat pikkasen enemmän. Sitä paitsi, sormus on ikuinen, vihkisormus vasinkaan ei ole mikään perus "hely", se on jo tunnearvoltaan muita koruja arvokkaampi. Hyvin pidetty ja huollettu koru on myös arvokas perintökalleus jonka arvo kasvaa vuosien varrella. Ja yleensä häitä suunnitellessa olisi tarkoitus edes toivoa liiton kestävän loppuelämän, joten miksei sitä kerrankin satsaisi siihen kaikkein tärkeimpään koruun?

"Jaa, häät nyt kuitenkin on vain yhden päivän pippalot, auto yleensä kestää 10 vuotta, puolet avioliitoista suomessa päättyy eroon niin, että en minä ainakaan ottaisi lainaa häitä varten.

Ja miksi mennä naimisiin jos ei ole vara? Eikö voi säästää muutamaa vuotta että pystyy järjestämään ne häät? Ihme vouhotusta yleensäkin naisilla häistä, se on vain yksi päivä elämässä ja sitä arkea on jatkettava senkin jälkeen, maksettavat vuokrat ja laskut ja sitten vielä lisänä häät sen jälkeen..."

Häiden tarkoitus, avioliitto, kestää todennäköisemmin (toivottavasti) koko loppuelämän ja vaikka liitto ei kestäisi niin muistot säilyvät. Auto puolestaan alkaa menettää arvoaan heti kun ajat sen liikkeestä ulos.
Ai, että miksi mennä naimisiin jos ei ole varaa? SInun mielestäsi ilmeisesti vain rikkailla on oikeus aviioliittoon? Loppu tekstisi onkin jo kumottu aikaisemmassa kommentissani, jos viitsit sen edes loppuun asti lukea. Totta kai lainalla maksetut häät tulevat kalliimaksi (mm. korot) kuin säästöillä tai muilla ihmisillä maksaetut juhlat. Mutta ainakin se antaa vähä varaisemmillekkin pariskunnille mahdollisuuden järjestää häiden kunniaksi muutakin kuin ilmaisen maistraatti/kirkko vihkimisen.

Itse emme ole, emmekä tule ottamaan miehen kanssa lainaa häitä varten, mutta en minä (varsinkaan 50min perusteella) menisi tuomitsemaan ketään joka niin tekee. Eiköhän tuossakin residenssissä ole ihan tarkkaan mietitty että mihin sitä rahaa menee ja paljonko sitä tarvitaan sekä miten budjetti kasataan.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä