torstaina 09.02.2012

Sarjassa välittyy selkeästi kasvamiseen liittyvät perustarpeet, välittäminen, kuuntelu, koskettaminen & tukeminen. Yhteiskunnassamme syrjäytyy nykyjään suuri joukko nuoria ihmisiä joilla on vasta elämä alussa ja mahdollisuudet mihin vain. Mikä tähän johtaa?? yhteistä vastausta tähän ei varmasti ole, koska jokainen meistä on yksilö ja kokee asiat aina eritavalla. Sarjan henkilöiden taustoissa löytyy kuitenkin yhtäläisyyksiä, vanhempien avioero, uusi vanhempi, koulukiusaaminen, muuttuva kaveripiiri. Valitettava tosiasia on ettei kaikkeen voi vaikuttaa, mutta voisimmeko jotenkin vaikuttaa esim. koulukiusaamiseen?? kaikki suuri lähtee aina pienistä tekijöistä.

Päihteiden käytössä syntyvä hyvä olo mitä ei muuten saa, se on nuoren ihmisen kannalta valitettavaa. Ihmisen aivot kehittyvät vielä teini-iässä hyvin paljon, jos tässä vaiheessa käytetään huumaavia aineita mitkä muokkaavat aivokemiaa. Syntyy välittäjä aineiden jakautumisessa ongelmia, ne taas voivat aiheuttaa psyykkisiä sairauksia jotka tuovat myöhemmässä elämässä ongelmia.

En syyllistä vanhempia missään tapauksessa, heilläkin on varmasti muuttuvassa yhteiskunnassa kasvava stressi määrä ja omasta lapsuudesta välittyvät kokemukset. Rakkaat kanssa ihmiset se mitä koitan tällä hakea on se, että antakaa aikaa myös lapsillenne sillä te olette heille oikeasti niitä arjen idoleita, supersankareita ja tukihenkilöitä. Jotkut asiat ovat aina vaikeita keskustella, kuitenkin ihmisen elämässä pitää olla myös pettymyksiä mitkä valmistavat tulevaa elämää varten aina asiat eivät voi olla täydellisesti.

Ulkoiset asiat ovat yhteiskunnassamme jatkuvasti esillä ne kuitenkin ovat osaltaan katoavaista, sisäiset asiat eivät katoa minuudestamme ikinä.

Jokaiselle vanhemmalla haluan osoittaa vilpittömän lämpimän kunnianosoituksen siitä, että teillä on rohkeutta ja uskallusta ryhtyä vanhemmiksi.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä