tiistaina 03.04.2012

mielenkiintoista lukea näitä kommentteja.

monet ei tykkää westin ja aikion ronskista huumorista, tai pirteästä esiintymistyylistä. miksi? koska naisen pitäisi olla kivasti siveä ja hiljainen keittiönjynssääjä. ei ne saa olla äänekkäitä. tulee katsojalle itku kurkkuun!

monet vitsit menee kyllä ohi WOOSH jos ei tiedä mitään suomen historiasta tai saamelaisten sorrosta. saamelaisia on kuvailtu historian matkakirjoissa apinoiksi, ja suomalainen eliitti, kansalle myytyä 'yhteistä', 'suomalaista' identiteettiä vahvistaakseen jaoitteli saamelaiset alempaan rotuun. kuten natsit aikoinaan.

saamelaisista mainitaan kahden lauseen verran ala-asteen ympän kirjoissa, eikä lainkaan tuon jälkeen, esim. lukiossa historian kursseilla. ei ihme että jotkut kommentoijat täälläkin luulevat etteivät saamelaiset ole alkuperäiskansaa. en tietenkään voi syyttää kaikkia heitä junteiksi, koululaitoksessakin on suuri syy. sitä en kuitenkaan jaksa sietää, että ylimielisesti luullaan että tiedetään kaikki maailmasta eikä pohdita toisia kantoja.

märät säpikkäät käyttää ironiaa mielestäni emansipaattisesti. feministeinä west ja aikio herättävät ihmiset ajattelemaan sitä miten naisten muka tulisi käyttäytyä tässä miesten maailmassa, ja saamelaisina he tarjoavat kulttuuristaan verrattoman oppitunnin jos toisenkin.

ennen kaikkea he tarjoavat suomalaisillekin mahdollisuuden nauraa mukana. suomalaisia ei syyllistetä tietämättömyydestään. tietysti jotkut ääliöt loukkaantuvat automaattisesti, mutta sille ei voi mitään.

toivon todella, että yle jatkaa märkiä säpikkäitä vaikka kolmannellekin tuotantokaudelle. mielestäni jaksoja voisi käyttää jopa opetusmateriaalina lukioissa, filosofian (feminismi) äidinkielen (huumori/ironia), sekä historian (suomen identiteettiprojekti, saamelaisten historia) ja politiikan (kulttuurinen hegemonia) kursseilla.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä