torstaina 26.07.2012

1. 49
(lasku sisältää yhden minijakson Time Crash ja sen kun Christopher Eccleston muuttuu Davidiksi)

2. Valitse mieluinen:
A) Torchwood -spin-off sarja Doctor Who:sta. John Barrowman (kapteeni Jack Harkness) seikkailee siellä.

B) Torchwood -yhdistys kaikkea outoa ja "epäluonnolista" vastaan alkoi Kynsin hampain -jaksosta kuningatar Elisabethin toimesta, vuonna 1879. Seikkailussa olevan skottilaisen kartanon nimi oli Torchwood. Siitä lähtien se on toiminut ennakkoluuloisena ja väkivaltaisena maanpuollustajana harvojen tiedossa, läpi Ison Britannian. Nykyään yhdistys on avartanut mieltään ja on rauhanomaisempi. Päämaja sijaitsee Walesissa, Cardriffissa.

C) Anagrammi, josta muodostuu kaksi sanaa. Huomaatko mitkä kaksi?

3. Se lähti nyt. Martha tulee kuitenkin neljässä jaksossa vielä vierailemaan, mutta vakituista matkakumppania siitä ei enää tule.

4. Sisältä kyllä, ulkoa ei.

TARDIS pystyy vaihtamaan sisustaansa tai "työpöydän teemaa" kuten tohtorit sanovat. Se tarkoittaa oikeastaan, että Tardis voi itse päättää miltä se näyttää sisältä ja missä tai mitä huoneita siellä on (vaikka tohtori kieltää sen hänellä on siihen harvoin sanomista). Tardikselle se vastaa sen omaa regeneroitumista, eli huvikseen se harvoin vaihtuu.

Tardikset ovat suunniteltu niin ettei ne vaikuta historian kulkuun kuten ei ajanherratkaan, siksi niissä on Cameleon Circuit eli kameleontti-piiri joka vaihtaa Tardiksen ulkoasun sopimaan kuhunkin aikaan ja paikkaan. Tohtori ei enää toimi ajanherrojen lakien mukaan kun ei voinut olla puuttumatta asioihin. Sarja alkoi 60 -luvun alulla, silloin Police Phone Box oli vielä ihan normijuttu. Piiri meni rikki. Ensin ei ollut aikaa korjata ja sen jälkeen halua. Se oli vaan niin klassikko tohtorin mielestä.

Sarja luotiin opettamaan lapsia ja nuoria ajattelemaan historiaa ja tiedettä mielenkiintoisena. Heitä myös huolestutti, ettei sellaisia asioita kuten Police Box enää muistettaisi kun ne silloin pyrittiin poistamaan kadulta. Ei se sama laatikko enää kyllä ole, muuttunut monta kertaa. Aina se seksikäs Tardis kuitenkin yrittää olla Police Box.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä