keskiviikkona 05.06.2013

Kyllähän tuolla mainitsemassasi listassa ja sitä kautta viime vuosien ohjelmistossa Kakkosella ovat olleet eurooppalaisia sarjoja myös mm. Hubotit - melkein ihmisiä (Ruotsi), Misfits (Iso-Britannia), Tyttökauppiaat (Belgiat), Komisario Montalbano (Italia), Tohtori Kleistin perhe (Saksa) ja Viinitilan keisari (Itävalta).

Kannattaa myös muistaa, että Ylen tv-kanavat ovat yhteinen portfolio ja esim. Teemalla näytetään paljon eurooppalaisia sarjoja ja elokuvia. Fakta kuitenkin on, että nuorille aikuisille ja monille muillekin laatudraaman ystäville HBO-sarjat ovat olleet johtotähti jo pidemmän aikaa. Mitä kustannuksiin tulee, Ylen HBO-sopimus ei tietääkseni ole suinkaan sieltä draaman kalleimmasta päästä.

Ikuisnuori ja väliinputoaja, varttuneempi-termin oli nimenomaan tarkoitus pehmentää luokittelua sen sijaan, että koettaisimme liian ahtaasti määritellä ikärajoja. Emme ole väittäneet missään, että esim. juuri saksalaisdekkareista eivät voisi pitää monen ikäiset. Itsekin aloitin niiden katsomisen teininä.

Aivan vastaavalla tavalla on tiedossa, että vaikkapa Game of Thronesia katsovat monet kuusikymppisetkin. Siksi puhumme myös Kakkosen tapauksessa mieluummin nuorista aikuisista ja nuorenmielisistä ilman tarkkoja ikäohjeistuksia. Kokonaisuutena Ylen tarjonta on kyllä niin monipuolista, että ihme, jos et siitä joukosta mitään mieluisaa löydä!

Miika / TV2

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä