Mies Pasilan takana: Epilogi

Juttuarkisto

Mies Pasilan takana: Epilogi

Julkaistu keskiviikkona 26.01.2011

YLE Kuvapalvelu

 

Pasilan neljäs kausi alkaa 7.11.2011

 

Kaksi vuotta sitten tein käsikirjoittaja-ohjaaja Atte Järvinen kanssa pitkän haastattelun Pasila-ilmiöstä, sarjan tekemisestä ja kirjoittamisesta ylipäätään. Nyt päivitimme muutamia ydinasioita ajan tasalle.

Näin fanin näkökulmasta on todettava ilahtuneena, että kolmas kausi on uponnut melkein kovemmin kuin toinen. En pyydä vertaamaan kausia keskenään, mutta mitä itse kolmosesta tuumit?

- Vastaava tuottaja sanoi, että se on ajoittain synkempi. Omasta mielestäni se on maailmaasyleilevämpi.

Onko sinulle kunnia-asia pitää rimaa korkealla? Hahmot ovat sen verran vahvoja, että hieman karrikoiden olisit voinut vetää autopilotilla ja nauraa koko matkan pankkiin.

- Yritän pitää rimaa korkealla, koska muuten ystäväni haukkuvat viihdeportoksi.

Yleisen käsityksen mukaan Simpsoneiden taso alkoi laskea vasta yhdennentoista kauden kieppeillä. Voisiko tästä vetää toiveikkaita johtopäätöksiä Pasilankin suhteen?

- Simpsoneilla on 20 käsikirjoittajaa, joten valitettavasti lainatulla ajalla mennään.

Et ollut Kultainen Venla-gaalassa pokkaamassa Ihmisten puolueesta pystiä, koska Kari Hietalahden mukaan katsoit Tottenham - ManU -peliä. Pitikö selitys paikkansa?

- Kyllä. Kannatan Manchester Unitedia ja valitettavasti jouduimme tyytymään maalittomaan tasapeliin. ManU:n ongelmat ovat tällä hetkellä kärkiosastolla, sillä Wayne Rooney kärsii seksiaddiktiosta ja Dimitar Berbatov polttaa tupakkaa.

Moni ei ehkä tiedä, että sarjan alkuperäisissä käsikirjoituksissa ei ollut yhtään kirosanaa. Ihan niin ei sitten lopulta käynytkään...

- Se johtuu siitä, että näyttelijät ovat rääväsuista sakkia, eikä minulla ei ole studiossa mitään auktoriteettiä.

Haluaisitko paljastaa katsojille lopuksi jonkun yllättävän seikan vaikkapa Pöystin tai Repomiehen menneisyydestä?

- Asiat selviävät neljännellä kaudella, ehkä.

Teksti: Miika Jalonen

 

Pasilan kotisivut

 

Asiasanat:

Kommentit

keskiviikkona 26.01.2011

samaa mieltä, että kolmoskausi vaikuttas olevan selkeesti parempi ku kakkonen. tai sitte se johtuu vaan siitä, että ekan kauden jälkeen odotukset oli korkeella ja joutu putoomaan. ei tietä.

keskiviikkona 26.01.2011

Atelle!
Ihan liikaa kiroilua, yritä saada näyttelijöihin kuria. Lapset haluais kattoa sarjaa, mutta en viitti antaa kiroilun takia. Olen ymmärtänyt, että nuoriso kattoo paljon tätä sarjaa, niin ihmetyttää toi kielenkäyttö. Jotain rajaa!

torstaina 27.01.2011

Jostain ne lapsetkin aina oppii kiroilemaan, Pasilaa pitää ymmärtää ja katsoa tietyllä tavalla, niin ei se ole mitenkään paha vaan hulvattoman hauska ja kirosanat sopii/kuuluu siihen. Miten typerältä kuulostais jos Repomies huutelisi vähän väliä JUMALAUTA! sanan sijasta vaikka TISKIRÄTTI!

(Silloin kun olin yläasteella, meidän köksä maikka käski kirota sanomalla tiskirätti tai kookos)

torstaina 27.01.2011

Jäi mietityttämään, että millähän tavalla nyt pyörivä kausi mahtaakaan olla synkempi tai maailmaasyleilevämpi...? Ja mitähän neljäs kausi tuokaan tullessaan? Toivottavasti joskus tulevaisuudessa päästäisiin näkemään takaumia mm. siitä ajasta, jolloin Pöysti ja Neponen olivat poliisikoulussa. Enemmän hahmojen menneisyydestä tietäminen loisi niihin vielä enemmän syvyyttä kuin nyt.

Toivoisin myös, että jotkut aiemmissa jaksoissa esiintyneet hahmot voisivat tehdä edes pienimuotoisen paluun (muutkin kuin Saksala), siis omana itsenään, eikä heitä olisi laitettu vain satunnaisiksi taustahahmoiksi. Mielenkiintoista olisi nähdä varsinkin ensimmäisen kauden Terroristi-jaksossa esiintyneet Anteroisen veljekset uudelleen, jolloin tämän vanhemman veljen nimikin voitaisiin kertoa.

maanantaina 14.02.2011

Ihan huippu tuo tämänpäiväisessä jaksossa ollut Andy Suonsilmän "Karrelle palanut enkeli" -biisi! Soi nyt taukoamatta päässä. Rairairairairaii... Pasilasta pitää ehdottomasti julkaista soundtrack, missä olisi Andyn sekä Jemmica Laamasen laulut, Repomiehen laulut, Phil Collins -darran musiikki, ja mitä kaikkia taustamusiikkeja ym. sarjassa nyt onkaan.

Tekijöille vielä iso kiitos loistavasta sarjasta!

tiistaina 15.02.2011

Anonyymille,
mitäs luulet että mitä Pasilasta tulee jos siinä ei enää käytettäisi kirosanoja? Se on hyvin suuri osa Pasilaa ja sen huumoria! Jos Repomies ei jatkuvasti toistelisi 'jumalauta!' vaan 'herttinen sentään!' niin tuskin kovinkaan moni enää pitäisi sarjaa hauskana. Ja onhan joku viisas sanonut että kiroilu on osa Suomen kielikulttuuria.

tiistaina 15.02.2011

Repomiehen kommentti voisi olla: "Hyvänen aika!, koska siinä on jotain samanlaista,
kuin Repomiehen nykyisessä kommentissa.

tiistaina 15.02.2011

Miks lasten pitäis edes katsoa pasilaa, siis joidenkin pienien. Ei tää ny iha mikään lastenohjelma kuitenkaan ole, vaikka piirretty onkin.

keskiviikkona 16.02.2011

Kiroilu kuuluu Pasilaan, ei sitä sovi poistaa. Ja eihän Pasilaa edes ole tarkoitettu pienille lapsille, ihan niin kuin ylempi kommentoija toteaa. Jos Pasilaa mentäisiin muokkaamaan tuolla lailla, voisi helposti käydä samoin kuin Itse Valtiaille, eli siitä tulisi lopulta ihan "lastenohjelma".

Tietysti kiroilua voisi aavistuksen verran vähentää, joissain kohdissa kun tuntuu kieltämättä siltä, että sitä on tungettu mukaan ihan huvikseen vain. Mutta ei siis missään nimessä kokonaan pois.

maanantaina 21.02.2011

Huomautuksena että sarja on K11 joten se ei ole pikkulasten ohjelma. Loistava sarja, olen vasta nyt liittynyt katsojakuntaan. Täytyisi varmaan etsiä jostain aikaisemmatkin kaudet katsottavaksi.

keskiviikkona 23.02.2011

Tämä ei totta vie ole mikään lastenohjelma vaikka kirosanatkin korvattaisiin muilla ilmaisuilla. Eikös huumori ole optimoitu nuoren aikuisen makuun (vaikka toki ikähaitari on laaja). Itse reilu 3-kymppisenä olen jo nähnyt ja kokenut mitä suomalainen mieli saa aikaiseksi. Järvisen havainnot ajasta/ajan hengestä sekä henkilöhahmojen onnistuneet karikatyyrit osuvat & uppoavat!

keskiviikkona 23.02.2011

eihän tämä ole mikään lastenohjelma,eikä tästä sellaista luultavasti alunperin oltu tekemässäkään..ja minusta tuo kirjoilu tuo siihen suomalaisuutta...jumalauta! nuita kirosanoja on kuitenkin kielessämme enemmän kuin monessa muussa..

perjantaina 01.04.2011

Facebookissa joku kirjoittikin, että olisi hienoa saada vaikkapa 3. kauden DVD:hen edes yksi kommenttiraita. Olen samaa mieltä. Itse asiassa, jos Pasilasta tulisi myyntiin DVD-levy, missä olisi pelkästään kaikkien esitettyjen jaksojen kommenttiraidat, varmasti ostaisin. :)

perjantaina 08.04.2011

Se, että kyseessä on "piirretty" ei tarkoita, että kyseessä olisi lastenohjelma. Pasila on aikuisille suunnattu sarja, mutta vain animaatiomuodossa. Liian moni ajattelee piirrettyjen olevan vain lapsille suunnattuja. Jos kummeli olisi piiretty niin varmasti sitäkin yritettäisiin lapsille sopivampaan muotoon saada, ihan vain siksi että se on piirretty.

Jos nyt heräsi kysymys, että miksi sitten tehdään piirrettyjä aikuisillekin, niin tässä yksi syy. Ilmaisu on helpompaa. Esimerkiksi ilmeet on helpompi kuvata piirretyissä, hymyä voi venyttää korviin asti ulottuvaksi, silmiä paisuttaa isoiksi...
Myöskään autoa ei tarvitse mennä työntämään jokeen toisen kuvatessa kameralla. Voidaan piirtää sama ja vältytää autoparan kastelemiselta.

Jotain kiroilustakin sanoisin.
Kiroilu tuo tietynlaista persoonaa hahmoihin. Esimerkiksi rauhallinen Neponen ei juuri kiroile, kuten ei myöskään Routalempi. Repomies ja pöysti kiroilevat, mutta eri tavalla. Repomies kiroilee, kun siihen on aihetta, esim jokin asia on kamalaa tms, pöysti kiroilee kun *ituttaa eli aina.

Eiköhän lastenohjelmia ole tarpeeksi lapsille tapitettavaksi. Turha sitä nyt on muuttaa hyvää aikuisten sarjaa lapsille sopivaksi vain siksi, että se on animaatio.

Tämä on minun mielipiteeni asiasta. Se ei ole fakta, mutta yhtä painava kuin muidenkin mielipiteet.

sunnuntaina 03.07.2011

Mukavaa, että Pasilan 4. kausi saadaan televisioon vielä tämän vuoden puolella. Ei tunnu syksykään niin kurjalta, kun on Pasila piristämässä.

keskiviikkona 05.10.2011

Nyt pystyyn joku pasila SHOP. Varmaa jos tekis vähä jotai paitoja ja julisteita ehkä joku mattoku ja tällasta pientä, varmaan menisi kaupaksi!

sunnuntaina 17.06.2012

6. ja 7. tuotantokausi ja trilogiamaien elokuva olisivat kohdillansa Pasilasta!


Muualla Yle.fi:ssä