Peltsi Erätulilla-juontajaksi

Ajankohtaista

Peltsi Erätulilla-juontajaksi

Julkaistu torstaina 20.05.2010

Kuva: Jyrki Valkama/YLE Kuvapalvelu

TV2 torstaisin 23.9.2010 alkaen klo 19.20. Uusinta lauantaisin klo 17.10. Jaksot katsottavana YLE Areenassa viikon ajan ensilähetyksestä.

”Olen asunut koko ikäni Helsingissä mutta kypsyttyäni olen alkanut tuntea Lapin erämaan kutsua. Kaipuu metsään retkeilemään on vahva, ja olen monesti ihmetellyt, miksi me ihmiset asumme taloissa, kun laavutkin on keksitty.” Mikko ”Peltsi” Peltolan kohdalla kaipuu metsään saattaa juontaa juurensa verenperinnöstä, sillä hänen vaarinsa oli kovan luokan riista- ja kalamies.

Syksyllä Peltsi aloittaa Erätulilla-ohjelman juontajana. Erätulilla on ollut Kakkosen ohjelmistossa vuodesta 1993 lähtien. Peltsi on ollut Yleisradiossa töissä kymmenen vuotta, ja Erätulilla on kuulunut jo pitkään hänen suosikkiohjelmiensa joukkoon.

Kalastus vei Peltsin mennessään jo pienenä: ensimmäisillä kesätyörahoillaan hän osti virvelin. Myöhemmin Peltsi innostui jokikalastuksesta, ja sittemmin perhokalastuksesta onkin kehittynyt hänen suuri intohimonsa. Isot perholla saadut kalat odottavat vielä tuloaan, mutta virvelillä kaloja on tullut kohtuullisesti, kuten esimerkiksi Sierra Leonesta 16,5-kiloinen Barrakuda! Miehen haukiennätys on 7,3 kiloa ja viime syksynä napsahti Vantaanjoesta pikkuvaappuun 3-kiloinen uljas meritaimen.

Kalastuksen ohella maastopyöräily on yksi Peltsin tärkeimmistä harrastuksista. Helpoin tapa yhdistää nämä kaksi on pyöräillä jollekin hyvälle kalapaikalle! Miehen muita harrastuksia ovat jääkiekko, juoksu sekä murtomaahiihto.

Metsästykseen mies ei ole vielä kovin paljoa vihkiytynyt, mutta senkin aika koittaa kohta. Muutaman kerran hän on tosin jo kokenut, kun hänen kiharakarvainen noutajansa Sylvi hakee sorsat pöpeliköstä. Luontaista kykyä löytyy! Myös Sylvi tullaan näkemään Erätulilla tositoimissa.

Erätulilla -kotisivut

Teksti: Anna Raatikainen / YLE Ohjelmatiedotus

Asiasanat:

Kommentit

torstaina 09.09.2010

Kakkonen tunkee tätä Peltsiä joka ohjelmaan. Ei jaksa enää

lauantaina 23.10.2010

Oikein pahaa teki katsoa, kun 12-vuotias ampui sorsia 23.10. ohjelmassa


Muualla Yle.fi:ssä