Aija Puurtinen, Redrama ja Toni Wirtanen UMK-tuomareiksi

Ajankohtaista

Aija Puurtinen, Redrama ja Toni Wirtanen UMK-tuomareiksi

Julkaistu maanantaina 19.11.2012

anatom.fi/YLE Kuvapalvelu

Nimekkäät artistit mukana valitsemassa 27.12. alkaen vuoden 2013 Euroviisuedustajaa. Kilpailun juontajina toimivat YleX Aamun Ile Uusivuori ja YleX Viikonlopun Anne Lainto.

Toisen Uuden Musiikin Kilpailun tuomareita ovat Aija Puurtinen, Redrama, Toni Wirtanen ja YleX:n musiikkipäällikkö Tomi Saarinen, joka oli mukana jo sarjan avauskaudella.

Aija Puurtinen on Honey B. & T-Bonesin solisti/basisti, sooloartisti, musiikin tohtori, Sibelius-Akatemian popjazz–laulun lehtori sekä lauluvalmentaja, säveltäjä ja tutkija.

Redrama on arvostettu ja palkittu rap-artisti, joka palkittiin ensimmäisestä albumistaan European Border Breaker -palkinnolla ja toisesta albumista Emmalla. Hän on tehnyt yhteistyötä useiden tunnettujen artistien kanssa niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Toni Wirtanen on yksi Suomen tunnetuimmista rockmuusikoista ja biisintekijöistä. Parhaiten hänet tunnetaan Apulanta-yhtyeen keulakuvana, biisintekijänä, laulajana ja kitaristina. Apulannan lisäksi Wirtanen on tehnyt lukuisia biisejä myös muille artisteille, mm. Irinalle ja Kaija Koolle.

Suuri osa Suomen ykköstason artisteista on kulkenut uransa alkuvaiheessa YleX:n musiikkipäällikön Tomi Saarisen seulan kautta. Tomi valittiin Musiikki ja media –tapahtumassa lokakuussa 2012 kolmannen kerran vuoden musiikkipäälliköksi ja musiikkialan vaikuttajat ovat äänestäneet Saarisen myös Suomen musiikkimedian vaikutusvaltaisimmaksi henkilöksi Rumba-lehdessä.

UMK:ssa 12 artistia kilpailee siitä, kuka edustaa Suomea Euroviisuissa toukokuussa 2013. Kilpailu nähdään tv:ssä torstaisin 27.12. alkaen klo 21:00. Suorat lähetykset alkavat 17.1., ja niissä yleisö ja tuomarit valitsevat jatkoon menijät.

Barona Areenalla 9.2. käydään UMK:n finaali kahdeksan kisaajan kesken. Lavalle nousee myös vierailevia tähtiä.

YleX: Toni Wirtasen kommentit

Uuden Musiikin kilpailu Facebookissa


Muualla Yle.fi:ssä