Katsojien valitsema itsenäisyyspäivä

Kakkonen kertoo

Katsojien valitsema itsenäisyyspäivä

Julkaistu torstaina 28.11.2013

YLE Kuvapalvelu

Ohjelmiston erilaiseksi itsenäisyyspäiväksi 2013 ovat suunnitelleet Aleksi, Antti, Janne, Isabella, Laura, Mari ja Ville eli Kakkosen tämän vuoden kanavakonsultit. Katso päivän traileri ja alta tarkemmat esittelyt siitä, mitä on luvassa!

klo 6.50: Lasten aamu

YLE Kuvapalvelu

Ohjelmina mm. Herra Heinämäki, Tonttu Toljanterin joulukalenteri sekä Oktonautit ja Vesiläisten joulu.

Klo 10: Niko - lentäjän poika

YLE Kuvapalvelu

Suomalais-tanskalais-irlantilais-saksalainen animaatio isäänsä etsivät pikkuporosta ja hänen ystävistään.

Klo 11.30: Solsidan - onnea onkimassa -putki

YLE Kuvapalvelu

Neljä ensimmäistä, nyt jo klassikoiksi noussutta jaksoa ruotsalaisesta keskiluokkasatiirista.

Klo 13: Kovasikajuttu

YLE Kuvapalvelu

Palkittu dokumentti neljän kehitysvammaisen muodostamasta, kiistatta Suomen hurjimpiin kuuluvasta punk-bändistä.

Klo 14.30: Jos rakastat

YLE Kuvapalvelu

Neil Hardwickin ohjaama, tv-ensi-iltansa saava musikaalielokuva ministerin tyttären ja maahanmuuttajien pojan rakkaudesta.

Klo 16.30: Galaxi ja Pikku kakkonen

Klo 18: Finnsurf

YLE Kuvapalvelu

Dokumentti viidestä suomalaisesta surffaajasta on tarina intohimosta hyytävissä olosuhteissa.

Klo 19.05: Jalkapallon MM 2014 lohkoarvonta

Klo 19.30: Docventures: Rouva Presidentti

YLE Kuvapalvelu

Riku Rantala ja Tunna Milonoff esittelevät ja jälkipuivat Docventuresin spesiaalijaksossa elokuvan, joka seuraa Suomen ensimmäisen naispresidentin Tarja Halosen elämää puolentoista vuoden ajan ennen hänen virkakautensa loppumista.

Klo 22.05: Lordi! 12 pisteen syrjähyppy

YLE Kuvapalvelu

Lordin historiallisen Euroviisuvoiton merkitystä pohtivat viihdealan artistit ja musiikkialan ihmiset, mm. Asko Kallonen, Jone Nikula ja Vexi Salmi sekä Lordin jäsenet. 12 pisteen voitonhetket eletään uudelleen haastatteluiden lomassa.

Klo 22.35: Jääkiekon MM-loppuottelu 2011

YLE Kuvapalvelu

Suomi 6 - Ruotsi 1. Näihin kuviin ja tunnelmiin. Kakkonen kuittaa.

Kommentit

perjantaina 06.12.2013

Hei
Onhan tuo aivan "siitä", että Tuntematon sotilas näytetään vasta puolen yön maissa, siis OIKEESTI eikö siellä ole mitään kansallaista järkeä? Ja muka EU määrää! Annetaan vielä lisää valtaa Suomen myyjille; poistetaan koko suomen kieli ja aletaan siihen mitä monet jo haikailevat; liittovaltio Ruotsin kanssa. Saataisiin kuningaskin ja kuningatar, kunnolla pelleilyä!
Kyllähän teille jo Putinkin nauraa. Ei kait tässä itsekään muuta voi kuin nauraa; lastenohjelmissakin saa olla enemmän väkivaltaa ja seksiä kuin Tuntemattomassa Sotilaassa. Hei, hei! Järki käteen!

perjantaina 06.12.2013

Kuule, etkö ole nähnyt vielä kyseistä elokuvaa ? Jos hankit oman kopion voit katsella sitä päivittäin. Ko. elokuva antaa suomalaisille kuvan siitä että nyky sotakin olisi samanlaista, ja kaiken lisäksi osa päättäjistäkin on vielä sitä mieltä että maata voidaan puolustaa 40-luvun strategialla. Ko. elokuva voitaisiin jo vihdoinkin poistaa ohjelmistosta, tämä jääkiekon loppuottelu on hyvänmielen tuova sopivasti nationalistinen huipennus tähän päivään.

perjantaina 06.12.2013

Tuntemattoman sotilaan esitys- ja lähetysratkaisuita vastaa TV1. Kakkosen tehtävä on tarjota tämä erilainen itsenäisyyspäivän ohjelmisto.

Miika / TV2

perjantaina 06.12.2013

Esitysaika on sikäli ihan oikea, että kyseessä ei ole mikään lapsille sopiva elokuva. Yleensäkin *uusille ohjelmille* pitää antaa etusija, uusinnat voi näyttää muulloin kun prime time -aikaan.

perjantaina 06.12.2013

Kiitos itsenäisyyspäivän aamun lastenohjelmista! Solsidan-putki päälle rentoutti stressaantuneen äidin.

perjantaina 06.12.2013

No eipä ole hääppöset nuokaan kakkosen ohjelmat. Vähistä tarpeista on ohjelmat tehty, jos pitää iänikuisia "voittoja" uudelleen kelata. kai se on sit suomalaisten itsetunto vähästä kiinni. On tainnut olla jotain nuorisoo valitsemassa näitäkin ohjelmia.

perjantaina 06.12.2013

Yks nainen, Kakkosen kokonaisuus on katsojaäänestyksen tulos.

Miika / TV2

perjantaina 06.12.2013

Minä olisin toivonut edes Ylen ymmärtävän, että tällaisena päivänä ohjelman tulisi olla toisenlaista kuin muina tavallisina päivinä.... Kaipaan päivän henkeen liittyviä dokumentteja ja elokuvia, eikä uusintojen uusintoja saippusarjoista maratoneina tai niitä iänikuisia kokkiohjelmia jatkuvasta urheilutulvasta nyt puhumattakaan.

perjantaina 06.12.2013

Mikä on oikeastaan "itsenäisyyspäivän henki"? Miksi sen pitää Suomessa olla vuodesta toiseen synkkää pönötystä ja sodan muistelua? Olen itsekin 40-luvun lapsi, sotaveteraanin ja lotan tytär, enkä silti ymmärrä tällaista. Useimmissa maissa itsenäisyyttä juhlitaan ilolla, suorastaan riehakkaasti. Suomessa pitää olla tässäkin asiassa otsa kurtussa. Siitäkö itsenäisyydessä on tosiaan kysymys?

Kakkosen yritys tehdä toisenlainen ohjelmisto on hyvä. Itse en olisi kylläkään näitä ohjelmia valinnut. Tämä "joukkoistava" tapa tehdä ohjelmistoja ei oikeasti tuota mitään uutta ja raikasta.

perjantaina 06.12.2013

Kiitos jo etukäteen Finnsurf dokumenttielokuvan esittämisestä!

perjantaina 06.12.2013

Miksi Ateenan Euroviisufinaalia vuodelta 2006 ei näytetäkään, kuten alunperin oli luvattu?

perjantaina 06.12.2013

On toki tärkeää pitää luvatusta kiinni. Muutos harkittiin pitkään ja se tehtiin, koska kokopitkä lähetys olisi venynyt pitkälle aamuyön puolelle. Tässä tapauksessa tulkittiin niin, että oleellisinta asiassa ja esitysajankohdassa oli Suomalainen huippuhetki eli Lordin voittotunnelmat pistelaskua myöten. Siitä ei jää 12 pisteen syrjähyppy-dokumentin myötä mitään pois.

Miika / TV2

perjantaina 06.12.2013

Kyllä itsenäisys meni EU n kanssa ! Sehän on koko maailman eliitin tavoite pannna köyhät kyykkyyn ja laittaa milmanpankki ja muutaman henkilön ja suvun johtama maailma. Missä o n aseet ja rahat siellä on valta. Muut ovat avuttomia sitten.
Sam,a koskee muitakin sivistymaita ja niiden köyhiä.
Ovelia ovat
EI OLE OLEMASSA ITSENÄISYYTTÄ.Rikkaat ovat itsenäisiä kaikkialla maailmassa !
EX Paroni


Muualla Yle.fi:ssä