Joulupukki, Iron Sky, J. Karjalainen ja Robin

Kakkonen kertoo

Joulupukki, Iron Sky, J. Karjalainen ja Robin

Julkaistu sunnuntaina 01.12.2013

YLE Kuvapalvelu

Kakkonen tarjoaa joulunaikaan kotimaisten elokuvien tv-ensi-iltoja, huippukonsertteja sekä tuttuun tapaan vahvan kokonaisuuden lastenohjelmia!

Kotimaiset ensi-iltaelokuvat aloittaa maailmanmainettakin saavuttanut scifinatseikkailu Iron Sky (21.12.). Kummeli-ryhmä koheltaa Alivuokralaisella (27.12.) ja sarjan päätteeksi nähdään musta komedia Likainen pommi (28.12.).

Uuden päivän joulukonsertissa (24.12.) draamasarjan tutut hahmot esittävät perinteisiä joululauluja uusina sovituksina. Vuoden suurimpia tapauksia kotimaisessa populaarimusiikissa oli J. Karjalaisen paluu listojen kärkeen ja isoille lavoille. Karjalainen tarinoi lauluistaan ja esittää niitä pienen yleisön edessä taltioidussa konsertissa J.Karjalainen – laulumies (26.12.). Vielä saman iltana näemme Unelmille siivet -hyväntekeväisyyskonsertin, jossa joukko poptähtiämme Robinin johdolla tukee lasten hyvinvointia ja oikeuksia.

Lasten joulun kohokohta on jälleen kerran Joulupukin kuumalinja (24.12.). Tunnelmaan kannattaa virittyä kuitenkin jo kuun alusta saakka, kun Tonttu Toljanteri tähdittää upouutta Joulukalenteria (1.-24.12.). Pikku Kakkosen netissä tutut juontajat ja hahmot tarjoavat tekemistä ja tunnelmaa joulua odottaville ja viihdykettä joulun välipäiviksi.

Tarkempaa tietoa joulunajan ohjelmistosta alla. Mukavaa joulunodotusta!

Riku Saaranluoma
TV2:n ohjelmapäällikkö

Tonttu Toljanteri tonttujen tonttuna

YLE Kuvapalvelu

Uusi joulukalenteri, jossa Toljanteri (Kunto Ojansivu) innostuu salapoliisihommista ja joutuu niiden seurauksena yllättävään pestiin. Esitys joka päivä 1. - 24.12. Arkisin n. klo 7.48 ja 16.50, viikonloppuisin n. klo 8.50. Jaksot katsottavana Yle Areenassa kuukauden ajan. Toljanterin aiempia edesottamuksia voi vilkaista Elävässä arkistossa. Lue lisää...

Pikku kakkosen netti

YLE Kuvapalvelu

Tänä vuonna Pikku Kakkosessa rakennetaan joulua yhdessä. Lapsen apua tarvitaan niin huikean paketointikoneen kasaamisessa, kadonneiden pakettien etsimisessä kuin joulusiivouksessakin.

Pikku Kakkosen netti ja sovellus tukevat tv-ohjelman turvallista arvomaailmaa. Keskeisenä lähtökohtana on mahdollisuus kokemukselliseen ja omaehtoiseen oppimiseen. Lapselle tarjotaan mukavia ja jännittäviä yllätyksiä turvallisella ja innostavalla tavalla.

Pikku Kakkosen ilmainen sovellus on ladattavissa iOS- ja Android – laitteille. Sovellus vaatii toimiakseen jatkuvan Internet-yhteyden. Kannattaakin tarkistaa 3G -kuuluvuus ennakkoon turhien murheiden välttämiseksi. yle.fi/pikkukakkonen

Kummelin Alivuokralainen ja muut elokuvat

YLE Kuvapalvelu

Härski, mutta oudon liikuttava Paha pukki (14.12.) kuuluu maailmalla monien jouluperinteeseen. Sen ja kotimaisten tv-ensi-iltojen lisäksi juhlakaudella on panostettu erityisesti koko perheen elokuviin. Lue lisää...

Aatto

YLE Kuvapalvelu

Aamua rytmittää tietysti Joulupukin kuumalinja, jonne voi soittaa ja lähettää omia terveisiään. Lähetyksen päätteeksi nähdään klassikkoanimaatio Lumiukko (klo 11.29) ja sen jatko-osa Lumiukko ja lumikoira.

Myös Mauri Kunnaksen tarinaan perustuva Joulupukki ja noitarumpu (klo 17) kuuluu ilman muuta päivän ohjelmaan. Hevilaulajat Tony Kakko, Jarkko Ahola ja Juha-Pekka Leppäluoto sekä Johanna Kurkela tulkitsevat joululauluja toivotussa Jouluksi kotiin -uusinnassa klo 13.55.

Musiikkia on tarjolla myös Uuden päivän joulukonsertissa (klo 21), jossa draamakomedian tähdet tulkitsevat rakkaimpia joululauluja uusin, raikkain sovituksin. Solisteina mm. Hanna-Riikka Siitonen, Inga Sulin, Valtteri Lehtinen ja Suvi Hurme. Housebändinä tietysti Vihreät Valot. Lue lisää...

Joulupäivä

YLE Kuvapalvelu

Henkilökuvassa Unelmana Isac Elliot (klo 19.10)  seurataa nuoren tähden ja hänen taustavoimiensa työtä syksyllä 2013. Huom. Elliot nähdään myös Yle Femin dokumentissa Waking Up the World (24.12. klo 15.55). Kakkosella Cirque du Soleil tarjoaa Amaluna-esityksessään (klo 22) tutun huimaa akrobatiaa maalla, vedessä ja ilmassa.

Aiemmin päivällä esitetään kaksi koko perheen elokuvaa: Kuuprinsessa (klo 14.45) on fantasiaseikkailu, jossa orpotyttö muuttaa setänsä salaperäiseen kartanoon ja Kaisa Rastimon Myrsky (klo 17) kertoo berliiniläiseltä torilta Suomeen pelastetun koiran tarinan.

Lisäksi alkaa kaksi välipäivien ajan ja ylikin kestävää putkea: 13-osainen Peppi Pitkätossu -sarja (klo 13.45) ja kuuden jakson pituinen, Kaija Juurikkalan ohjaama nuortendraama Maleena (klo 14.15). Molemmat lähetetään joka päivä samaan aikaan kestonsa ajan. Lue lisää...

Tapaninpäivä

YLE Kuvapalvelu

J. Karjalainen - laulumies (klo 19.10) on joululahjakonsertti, jossa muusikko esittää tärkeimpiä laulujaan studioyleisön edessä ja juttelee Aija "Honey B" Puurtisen kanssa.

Jälkimmäinen on tuomarin ominaisuudessa mukana Uuden Musiikin Kilpailussa, jonka ensimmäisessä osassa (klo 20.10) Puurtinen, Redrama, Tomi Saarinen ja Toni Wirtanen valitsevat valtavasta demojoukosta 12 parasta kappaletta mukaan kisaan. UMK:n varsinainen lähetyspaikka on lauantaisin klo 21.

Lasteon Oikeuksien Tuki ry:n Unelmille siivet -konsertissa (klo 21) esiintyvät Robin, Haloo Helsinki, Jesse Kaikuranta, Krista Siegfrids ja Poets of the Fall. Ohjelman aikana on puhelinkeräys. Lue lisää...

Madonna, Beyoncé, Adele ja Sade

YLE Kuvapalvelu

Kakkonen esittää juhlakaudella myös ulkomaista huippumusiikkia. Britney Spearsin Femme fatale -show (21.12. klo 13.05) on kuvattu Torontossa vuonna 2011.

Samalta vuodelta ovat myös Adelen Live at Albert Hall (26.12. klo 11) ja Saden Bring Me Home Live (27.12. klo 11). Olen Beyoncé (25.12. klo 11) on puolestaan supertähden itsensä ohjaama omakuva.

Uudenvuoden päivänä on luvassa timanttinen Suomen ensi-ilta: Yle Live: Madonna MDNA (1.1.2014 klo 22.05) tarjoaa sekä spektaakkelia että intiimiä performanssitaidetta.

Mukana mm. 25 huipputanssijaa ja sirkustaiteilijaa, kaapumunkkeja ja baskilaisia rumpaleita.

Uusia sarja: Unelmien kolhimat

YLE Kuvapalvelu

Unelmien kolhimat -sarjasta (Necessary Roughness, maanantaisin 30.12. alkaen klo 22.05) esitetään peräkkäin sen kaksi ensimmäistä tuotantokautta. Draaman päähenkilö on terapeutti Dani Santino, joka heittää petturimaisen miehensä pihalle ja ottaa vastaan uuden työn jalkapalloseuran henkisenä valmentajana.

Strike Back -maratonit

YLE Kuvapalvelu

Toimintasarjan avauskausi nähdään kahtena viiden jakson pakettina 20.12. klo 22.46 ja 27.12. klo 22.47 alkaen. Samojen osien jakso viikossa -esitykset käynnistyvät 12.1. Huom. Ensimmäinen viiden osan putki katsottavana Yle Areenassa vain viikon ajan, toinen 30 päivää. Alkuperäinen Chris Ryan's Strike Back ei kuulu Ylen esityssopimukseen, vaan aloitamme sarjan ensimmäisestä, tarinallisesti itsenäiisestäi Yhdysvalloissa tehdystä tuotantokaudesta.

ps. ei kannata unohtaa myöskään laadukkaita luontodokumentteja Karhuperheeni ja minä (tiistaisin 24.12. - 7.1. klo 19.30), Uhanalaisen tiikerin jäljillä (keskiviikkoisin 25.12. - 8.1. klo 19.30) ja Luontomatkalla Ugandassa (23.12. ja 25.-27.12. klo 10). Jopet Show'n joulujaksoja on sijoitettu sekä Joulu- että Tapaninpäivään.

Valtaosa esitellystä ja muusta ohjelmistostamme on luonnollisesti katsottavana Yle Areenassa!

Kommentit

perjantaina 03.01.2014

Esitetäänkö Strike Backistä myös muut tuotantokaudet (3. Vengeance, 4. Shadow Warfare ja tänä vuonna julkaistava 5. ja viimeinen kausi)?

keskiviikkona 08.01.2014

Mainitsemistasi ainakin kaudet 3 ja 4 - eli siis ilmeisestikin HBO-määrittelyn mukaan 2 ja 3 - on hankittu Ylelle ja ne esitetään näillä näkymin keväällä 2015.

Miika / TV2

lauantaina 22.03.2014

Strike Back loppui juuri. Miksi seuraavia tuotantokausia täytyy odottaa yli vuosi, miksei näitä saada aiemmin esitykseen??
TV2 on outo tapa joko lopettaa sarjojen esittäminen kesken eli ei jatketa uusien kausien esittämistä ( The Offspring) tai sitten kausien välissä on järjettömän pitkä aika kuten nyt Strike Bacissä. Ne kerkeää jo unohtamaan ja siirtymään muiden palveluiden pariin..


Muualla Yle.fi:ssä