Kova laki päättyy - katso kuvareportaasi

Kakkonen kertoo

Kova laki päättyy - katso kuvareportaasi

Julkaistu torstaina 15.03.2012

YLE Kuvapalvelu

TV2 perjantaisin 16.3.2012 alkaen klo 22.05. Ei esitystä 30.3. (Taitoluistelun MM). Kovan lain jaksoilla ei ole YLE Areena-oikeuksia.

Tv-kultasormi Dick Wolfin luoma, poliisien ja syyttäjänviraston asianajajien työtä realistisesti, mutta väkivallalla mässäilemättä kuvaava Kova laki alkoi Yhdysvalloissa syksyllä 1990.

Kakkosella ensimmäinen jakso esitettiin kohtalaisen tuoreeltaan seuraavana vuonna ja sen jälkeen olemme esittäneet kaikki 433 jaksoa.

Nyt vuorossa on emosarjan viimeiseksi jäänyt tuotantokausi, jossa on 23 osaa. Kokonaan Kovasta laista ei senkään jälkeen tarvitse luopua, sillä perjantain tutulla ohjelmapaikalla jatkavat vielä sisarsarjat Erikoisyksikkö ja Rikollinen mieli.

Kuvassa yllä viimeisen kauden ydinjoukko, etsiväkolmikko Anita Van Buren (Epatha Merkerson), Kevin Bernard (Anthony Anderson) ja Cyrus Lupo (Jeremy Sisto) sekä syyttäjäpuolen Michael Cutter (Lius Roache), Connie Rubirosa (Alana De La Garza) ja Jack McCoy (Sam Waterston).

Viimeisissä jaksoissa poliisit ja lakimiehet selvittelevät mm. muusikon, aasialaistaustaisen rikospaikkatutkijan ja nuoren sotaveteraanin surmia. Tapauksilla on yhteyksiä terrorismiin sekä Irakin sotaan ja sotavankien kidutukseen.

Alla Kovan lain kunniaksi muutamia kuvia vuosien varrelta.

YLE Kuvapalvelu

Apulaispiirisyyttäjät Paul Robinette (Richard Brooks) ja Ben Stone (Michael Moriarty) avaustuotantokaudella.

YLE Kuvapalvelu

Etsivä Anita Van Buren (S. Epatha Merkerson) esiintyi useammassa Kovan lain jaksossa kuin yksikään muu hahmo. Kaikkiaan niitä kertyi 390. Sen lisäksi Merkerson esitti yhdessä muussa jaksossa henkilöä nimeltä Denise Winters. Kuvassa myös toinen kestohahmo Lennie Briscoe (Jerry Orbach) ja Sinkkuelämää -sarjan ja -elokuvien Kihona parhaiten tunnettu Chris Noth, jonka etsivä Mike Logan teki emosarjasta poistuttuaan paluun Kova laki: Rikollinen mieli -spin offin uudemmissa jaksoissa.

YLE Kuvapalvelu

Kausi 7. Etsivä Rey Curtis (Benjamin Bratt), Briscoe, Van Buren, apulaispiirisyyttäjät Jamie Ross (Carey Lowell) ja Jack McCoy (Sam Waterston) sekä heidän keskellään piirisyyttäjä Adam Schiff (Steven Hill). Myöhemmin piirisyyttäjäksi edennyt McCoy on hahmohistorian toiseksi pitkäaikaisin henkilö, jaksoja 368.

YLE Kuvapalvelu

Briscoe ja Curtis rantatunnelmissa.

YLE Kuvapalvelu

Alkuaikojen ydinnelikko Stone, Mike Logan (Chris Noth), Phil Cerreta (Paul Sorvin) ja Robinette.

YLE Kuvapalvelu

Apulaispiirisyyttäjät McCoy (Sam Waterston) ja Serena Southerlyn (Elizabeth Rohm) sekä piirisyyttäjä Arthur Branch (Fred Thompson). Oikeutieteen tohtori Thompson pyrki republikaanipuolueen presidenttiehdokkaaksi vuoden 2008 vaaleihin.

YLE Kuvapalvelu

Etsivät Joe Fontana (Dennis Farina) ja Ed Green (Jesse L. Martin). Oikeana poliisina 18 vuotta työskennellyt Farina on esiintynyt lukuisissa elokuvissa. Suomessa moni muistaa hänet myös Murharyhmä-sarjan pääosasta.

YLE Kuvapalvelu

Ryhmäkuva kaudelta 17. Rubirosa, Branch, McCoy, Van Buren, Green ja etsivä Nina Cassady (Milena Govich).

YLE Kuvapalvelu

Veteraani Van Buren sekä nuoremman polven etsivät Barnard ja Lupo. Jälkimmäistä esittävän Jeremy Siston toinen kuulu sarjarooli on Mullan alla -draaman Billy Chenowith, kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastanut taiteilija.

Asiasanat:

Kommentit

sunnuntaina 19.08.2012

Eikö TV2 voisi esittää sarjaa alusta? Monet nykykatsojat eivät ole nähneet alkupään jaksoja.

maanantaina 20.08.2012

Kiitos ehdotuksesta!

Vaikka re-runista ei ole tällä hetkellä suunnitelmia, voi se olla hyvinkin mahdollinen joskus tulevaisuudessa.

Miika / TV2

keskiviikkona 22.08.2012

Kannatetaan ehdottomasti L&O:n uusimista alusta lähtien! Yksi kaikkien aikojen parhaimmista TV-sarjoista.

perjantaina 14.09.2012

433 jaksoa, ja olen nähnyt luultavasti ne kaikki! Minä vuonna sarja alkoi pyöriä Suomessa? Veikkaan 90-luvul alkua?
Uusintana alusta alkaen, kiitos.

perjantaina 14.09.2012

Ensimmäinen jakso "Tapporahat" esitettiin Kakkosella 16.6.1991.

Miika / TV2

perjantaina 14.09.2012

Kiitos että koko sarja on näytetty, katsoin aikoinaan tuon ensimmäisen jakson ja siitä lähtien on oltu koukussa.

Re-run olisi varmasti paikallaan. Noithan on jo jonkin verran näytetty, mutta jatko jostain kaudesta neljä olisi enemmän kjuin paikallaan. Tätä sarjaa kun ei ajan hammas ole juuri purrut.

lauantaina 15.09.2012

Näytetäänkö viimeistä jaksoa uusintana ollenkaan? Jäi katsomatta :o( Kannatan myös ehdottomasti koko sarjan uusimista!

sunnuntaina 16.09.2012

Kannatan koko sarjan uusimista. Sarja oli kaavamaisuudestaan jollain tapaa tyylikäs. Ohjelman suosio ei perustunut mihinkään aseiden kanssa räiskimiseen eikä takaa-ajoihin vaan koukutti muulla tavoin. Jotain kertonee sekin, että moni näyttelijä oli mukana pitkään, jopa yli 10 vuotta.

maanantaina 17.09.2012

Viimeisen kauden uusinnat pyörivät paraikaa lauantain myöhäisilloissa.

Näillä näkymin jäähyväisosan vuoro on 5.1.2013. Päivä voi kyllä vielä muuttua, sillä osa syksyn urheilulähetyksistä on vielä auki.

Miika / TV2

perjantaina 26.10.2012

Kiitos Yle, ohjelmatarjonta on aivan huikea tällä hetkellä!

Kannatan ehdottomasti koko sarjan uusimista! Olen itse 90-luvun lapsi, nykyisin opiskelija, ja kiinnostunut sarjasta vasta muutaman viime vuoden aikana. Harmillista kyllä, olen nähnyt vain pienen murto-osan koko upeasta sarjasta, johon oon jäänyt totaalisen koukkuun. Olisi mahtavaa jos Yle jossain vaiheessa uusisi tämän huikean sarjan aivan alusta alkaen. :)

maanantaina 04.03.2013

Kova laki välittömästi uusintaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

maanantaina 12.08.2013

Koko sarjan uusinta, kiitos!

sunnuntaina 25.08.2013

koko sarja alusta

perjantaina 17.01.2014

ehdottomasti uusinta-kierroksen puolesta liputtaen....


Muualla Yle.fi:ssä