Love Connectionin miesten ystäväkirja

Kakkonen kertoo

Love Connectionin miesten ystäväkirja

Julkaistu maanantaina 28.10.2013

YLE Kuvapalvelu

maanantaisin 21.10.2013 - 6.1.2014 klo 21. Uusinta tiistaisin klo 23.50 ja sunnuntaisin n. klo 10.25. Ensimmäinen jakso katsottavana ennakkoon Yle Areenassa viikkoa ja osat 2-11 kolme päivää ennen tv-esitystä.

Kysyimme Love Connectionin poikamiehiltä - Henriltä, Markukselta ja Matilta - samat kymmenen kysymystä, joissa selviävät mm. heidän rentoutumistapansa, pelkonsa ja monet lempijuttunsa.

Kolme keskenään hyvin erilaista, mutta taustaltaan suomalaista amerikkalaispoikamiestä tutustuu 12-osaisessa sarjassa juuriinsa. Samalla koko trio etsii Suurta Rakkautta Suomen suvesta.

Jokainen miehistä sai ennen ohjelman kuvauksia suuren määrän kirjeitä suomalaisilta morsianehdokkailta. Sarjan edetessä amerikkalaiset tutustuvat heidän kanssaan täkäläiseen kulttuuriin.

Henri, 47, myyntiedustaja, Kalifornia

YLE Kuvapalvelu

Lempiruoka ja -juoma. Grillattu tonnikala ja sahti.

Ensimmäinen muistosi Suomesta. Kävin Suomessa ensimmäisen kerran 6-vuotiaana ja muistan, kuinka oudolta tuntui ettei serkkuni kotona ollut sisävessaa. 

Suosikkimusiikki. Paha-Nuti ja We are Weepikes.

Yksi asia, jonka muuttaisit itsessäsi. Haluaisin olla pidempi ja nuorempi.

Mikä sarjakuvahahmo olisit? Jaska Jokunen. Sitten jos Tellu yrittäisi ottaa jalkapallon pois, voisin kerrankin antaa hänen kuulla kunniansa.

Kuinka rentoudut? Kalastan ja pelaan golfia, vaikka jälkimmäinen voi olla kyllä joskus varsin epärentouttavaakin!

Ikimuistoisin satu. Kolme pientä porsasta.

Mitä pelkäät eniten? Sitä, että laiskistuisin ja menettäisin kipinäni.

Motto. Ole rehellinen itsellesi.

Paras tv-ohjelma. Breaking Bad.

Markus, 25, ravintoloitsija, Kalifornia

YLE Kuvapalvelu

Lempiruoka ja -juoma. Ehdottomasti äidin Pulla. Jos lempijuoma pitää valita, se on Old Fashioned -cocktail.

Ensimmäinen muistosi Suomesta. Se kun ajoin polkupyörällä Vihannin metsissä ja kun jouduin nuolemaan muurahaisen pissaa tikun päästä.

Suosikkimusiikki. Makuni on laaja. Viime aikoina olen pitänyt Atmospheren ja Antixin hip hopista. Tykkään myös Kings of Leonista ja The Black Keysistä. Classic rockin puolelta suosikkeja ovat Journey ja Tom Petty. Aviciin uusi albumi on todella hyvä.

Yksi asia, jonka muuttaisit itsessäsi. Yritän kehittää itseäni jatkuvasti. Erityisesti pyrin tekemään hommia sen kanssa, etten olisi niin levoton. Elän tapahtumien täyteistä elämää ja välillä pitäisi muistaa pysähtyäkin.

Mikä sarjakuvahahmo olisit? Batman on mahtava.

Kuinka rentoudut? Kokkaamalla. Mikään ei ole mukavampaa kuin olla sisällä sateisena päivävänä ja tehdä hyvää muhennosta.

Ikimuistoisin satu. Lapsena tykkäsin todella paljon Disneyn Viidakkokirjasta.

Mitä pelkäät eniten? Epäonnistumista. Pelkään keskinkertaisuutta, vähempään tyytymistä ja sitä, että kadottaisin intohimoni ja draivini.

Motto. Carpe diem. Mielestäni jokainen päivä pitäisi elää kuin se olisi viimeinen. "Eilinen on historiaa, huominen mysteeri ja tämä päivä lahja - siksi sitä kutsutaan täksi hetkeksi".

Paras tv-ohjelma. Love Connection...

Matti, 26, kuvittaja/animaattori, New Jersey

YLE Kuvapalvelu

Lempiruoka ja -juoma. Sushi ja Panera Bread Companyn vihreä tee, joka on ihan oikeasti parasta! Tosin keltainen jaffa tulee hyvänä kakkosena.

Ensimmäinen muistosi Suomesta. Koiranpentujen kanssa leikkiminen serkkuni kotona Hausjärvellä ja ahventen kalastaminen isän kanssa toisten sukulaisten kesämökillä. Olin suunnilleen viisivuotias.

Suosikkimusiikki. Nuorempana kuuntelin lähinnä punkia, skata ja alternative rock-bändejä kuten Blink 182, Streetlight Manifesto ja Oasis. Nykyään mieltymykseni ovat outo sekoitus elokuvasoundtrackeja, instrumentaalimusiikkia ja elektonisia juttuja kuten Massive Attack, Daft Punk ja Glitch Mob.

Yksi asia, jonka muuttaisit itsessäsi. Varmaankin haluaisin muuttaa sen, kuinka pikkutarkka yksityiskohdista olen. Silloin tällöin stressaan vioista ja mokista, jotka vain itse huomaan. Toisaalta luulisin, että se on varsin tyypillistä muillekin kuvittajille.

Mikä sarjakuvahahmo olisit? Jeff Smithin Luupäiden päähenkilö.

Kuinka rentoudut? Pakenen kaupungista patikkaretkelle tai kalastamaan, joskus koirani Skippyn kanssa. Jos en pääse lähtemään, piirrän, luen hyvää kirjaa tai kirjoitan itse.

Ikimuistoisin satu. Kyseessä on enemmänkin vertauskuvallinen paraabeli. Olen aina ajatellut, että skorpionin ja sammakon tarinassa on paljon totta, etenkin kovistelevan käytöksen osalta. 

Mitä pelkäät eniten? Outoa kyllä, pelkään mehiläisiä yli kaiken. Koskaan en kyllä ole joutunut piston uhriksi, mutta toivottavasti niin ei käykään.

Motto. Elä, työskentele, luo. 

Paras tv-ohjelma. House, Sherlock, The Amazing Race, Myytinmurtajat...ja tietysti Love Connection : )

Loppuvuoden muuta ohjelmistoa Kakkosella

Kommentit

tiistaina 12.11.2013

Miksi Henrin ikä on tällä sivulla 46, kun hän on ohjelmassa kesällä 2013 47-vuotias?

torstaina 14.11.2013

Kiitos tarkkaavaisuudesta! Ikä oli otettu sarjan tiedotusmateriaaleista, jotka on tehty viime talvena. Nyt tilanne on toki muuttunut, ja oikea luku on siis tosiaankin 47, joka nyt korjattu myös juttuun.

Miika / TV2

maanantaina 30.12.2013

Onkohan tälle mahdollisesti tulossa jatkoa?

keskiviikkona 01.01.2014

Jatkosta ei ole vielä tehty päätöstä. Tiedotamme toki asiasta, mikäli uusi kausi jossain vaiheessa tulee.

Miika / TV2

maanantaina 06.01.2014

Mitä lemmenpareille kuuluu nyt?

keskiviikkona 08.01.2014

Ilta-Sanomat julkaisi eilen tuoreita haastatteluja sarjan henkilöiden kuulumisista.

Miika / TV2

torstaina 09.01.2014

Niinkuin Iltasanomista sai lukea, ohjelma ei kertonut koko totuutta. Jäikö vielä leikattua materiaalia, josta voisi koostaa ohjelman? Tätä ohjelmaa oli niin kiva seurata. Jos vielä joskus voisi kertoa, mitä näille pareille kuuluu. Jatkossa toivoisin, että tulisi vielä uusi ohjelma, onko se mahdollista.
-Lissu

torstaina 09.01.2014

Kiitos palautteesta ja toiveista.

Love Connection oli suunniteltu 10-osaiseksi sarjaksi, eikä ylijäämämateriaalista ole tällä erää ajatuksena työstää muuta.

Ohjelman kertoi kaiken sen, mikä formaatin, draaman kaaren ja olosuhteiden myötä oli mielekkäintä.

Mahdollisesta toisesta tuotantokaudesta ei ole tehty ratkaisuja kumpaankaan suuntaan.

Miika / TV2


Muualla Yle.fi:ssä