Toisen kanssa -tähdet kertovat toisistaan

Kakkonen kertoo

Toisen kanssa -tähdet kertovat toisistaan

Julkaistu keskiviikkona 26.03.2014

YLE Kuvapalvelu

TV2 keskiviikkoisin 26.3.-30.4.2014 klo 21. Jaksot katsottavana Yle Areenassa kuukauden ajan.

Kuusiosainen draamasarja Toisen kanssa on tarina sosiaalityöntekijä Saarasta (Krista Kosonen), joka tulee raskaaksi väärälle miehelle. Lue alta, miten sarjan päänäyttelijät - Kososen ohella Mikot Leppilampi ja Nousiainen - luonnehtivat sekä roolejaan että toisiaan.

Krista Kosonen (Saara)

YLE Kuvapalvelu

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun näyttelen kummankaan Mikon kanssa. Nousiaisen kanssa aloitettiin rakastelukohtauksilla saman tien ja silloin huvitti, että on tämäkin tapa tutustua ihmiseen. Vaatteet vain pois ja sitten jutellaan ottojen välissä peittojen alla. On sitä toisaalta paljon huonompiakin tapoja tutustua.

Leppilampea olen nähnyt sosiaalisissa ympyröissä ja muissa hommissa niin paljon, että olin ihan wau, kun tajusin kuinka hyvä näyttelijäkin hän on.

Mikoista Nousiainen on pohdiskelevampi, kun taas Leppilampi aika nopea ratkaisuissaan. Kaikkein mukavinta on joka tapauksessa tehdä haastavia draamakohtauksia, joissa on suuria tunteita ja juuri niitä minulla näiden jätkien kanssa nyt oli.

Oma roolini Saara on lapsettomuudesta kärsivä sosiaalityöntekijä. Hän on henkilönä empaattinen, mutta lapsiasiassa toisaalta hyvinkin temperamenttinen. Ja jos on vuosia halunnut jotain, jonka sitten viimein saa, siitä pitää kynsin ja hampain kiinni, vaikka muut asiat jäisivät alle. 

Mikko Leppilampi (Touko)

YLE Kuvapalvelu

Ensimmäisen jakson rakasteluyritys on kuvaava kohtaus koko sarjasta. Kaikki on päällisin puolin hyvin, muttei sillä tasolla, jolla kahden ihmisen pitäisi aidosti kohdata. Olen pitänyt Kristaa jo Teatterikorkeasta asti lahjakkaana ja karismaattisena näyttelijänä, mutta vasta nyt tajusin, miksi hän tekee niin paljon töitä. Krista on vain niin järjettömän hyvä, eikä tämä ole ylistämistä vaan faktaa.

Oli hienoa seurata Kristan näyttelemistä, koska siinä on kypsyyttä, jollaisen voi saada vain tekemisen kautta. Vain pitkässä projektissa näkee koko kaaren. Krista esim. tietää kuvakoot ja saattaa säästellä laajemmissa otoissa, mutta kun on lähikuvan aika, hän varmistaa asian ja pum, sitten tulevat kyyneleet tai mitä ikinä vaaditaankaan. Sellaisesta inspiroituu vastanäyttelijäkin.

Nousiaisen Mikko on ihmisenä kauhean huomioiva ja lämmin. Silloin on helppo rakentaa luottamussuhde, jota tarvitaan kun näytellään yhdessä. Vaikka hahmot olisivatkin napit vastakkain, se onnistuu paremmin jos siviilissä on saavutettu luottamus uskaltaa.

Toukon roolissa minun oli helppo tunnistaa tyyppi, joka tekee laskelmoidut ja akateemiset linjaukset elämästä. Ja kun paperilla kaikki on täydellistä, Touko ei voi käsittää, miten siihen voi mahtua mitään konfliktia.

Samalla hänessä on meidän sukupolvemme yksilökeskeisyyttä, jossa ensiksi tulevat minä, ura ja saavutukset ja sitten vasta muut. Näyttelijälle on terapeuttista tunnistaa tuollaisia ominaisuuksia itsessään ja saada mahdollisuus tavallaan jopa korjata niitä työn ohessa.

Mikko Nousiainen (Matti)

YLE Kuvapalvelu

Kristalla ei ole tarvetta todistella mitään, vaan hänellä on luontevaa määrätietoisuutta. Silloin työnteko on helppoa. Mikko Leppilampi on ammattilainen, joka on onnistunut säilyttämään uskottavuuden myös näyttelijänä, mikä ei ole läheskään selviö, jos tekee noin paljon juonto- ja muita hommia.

Esittämäni Matti on valokuvaaja ja pohjimmiltaan hyvä ihminen, jolla on kuitenkin myös kiistattomia ongelmia. Kristan hahmo pääsee avaamaan niitä omalla määrätietoisuudellaan ja auttaa Mattia siten elämässä eteenpäin.

Suuri osa hahmosta syntyi vasta kuvauksissa Kristan ja Laurin (Nurkse, ohjaaja) kanssa. On ihan parasta, jos löytää ihan loppuvaiheessa roolista jotain, mitä ei ole tajunnut edes ajatella. Tuollaista rakentumista ja oivaltamista ei tapahdu jokaisessa projektissa.

Haastattelut: Miika Jalonen

Asiasanat:

Kommentit

maanantaina 07.04.2014

Mahtava sarja, jota olen odottanut kovasti. Tässä sarjassa kiehtoo realistinen lapsettomuuden kuvaaminen ja henkilöhahmojen persoonat. Upea Krista Kosonen tekee hienon roolin ja Mikko Leppilampi yllättää näyttelijän taidoillaan. Sarja tuottaa yllätyksiä, eikä juoni ole ennalta arvattavissa. On katsojalle ilo seurata sellaista sarjaa ja seuraavaa osaa odottaa jo malttamattomana.
Miina Maasola omassa viimeisessä roolissaan, tuo väistämättä surullisen tunnelman sarjaan. Mutta on hienoa seurata hänen eläytymistään rooliinsa ja se on kunnia hänen upealle näyttelijätyölleen.
Kevään paras sarja!

maanantaina 07.04.2014

Aivan mahtava sarja .2 osaa ja olen koukussa.Niin ihanan koskettava .Odotan innolla seuraavaa jaksoa.

keskiviikkona 09.04.2014

Krista Kosonen on aivan mahtava. Siinä on NAINEN, millaista Suomen näyttelijäkaarti on kaivannut. On aivan upeata ulkonäköä, pituutta ja sitä taitoa, mitä siinä ammatissa ehdottomasti tarvitaan. Ja lisäksi asia, mikä monelta, etenkin monelta nuorelta naisnäyttelijältä puuttuu, Krista puhuu osaa puhua niin, että sen myös kuulee.

keskiviikkona 09.04.2014

Krista tekee loistavaa roolia tässäkin sarjassa. Todella hieno ja ilmeikäs nuori näyttelijä.
Loisrava tulevaisuus edessä.

torstaina 10.04.2014

Krista Kosonen on ihan paras, kuinka hän pääseekin niin hienosti erilaisista tunnetiloista toiseen ja niin aidosti. Sarja on erittäin hyvä, kiitos :-)!

tiistaina 15.04.2014

Loistava käsikirjoitus antaa mahdollisuuden erinomaiseen näyttelijäntyöhön. Tästä sarjasta varmasti moni löytää roolihahmon johon samaistua. Itse liikutuin kyyneliin, kun Miina Maasolan esittämä Susanna avautui miehelleen romanttiseksi tarkoitetulla päivällisellä: "Mä en ole onnellinen. Mulla ei oo mitään muuta kuin tää perhe". Sillä kohtaa osui ja uppos.

tiistaina 15.04.2014

http://tyotonluuseri.blogspot.fi/2014/04/kiitos-hakemuksestasi.html

perjantaina 18.04.2014

Raikas sarja, joka tuo esille elämän arvaamattomuuden ja vaikeatkin, eikä edes harvinaiset tilanteet.

sunnuntaina 20.04.2014

Ensimmäinen jakso jo koukutti. Ainut harmin aihe on että sarja on niin lyhyt.
Kaikki näyttelijät hyviä. Mikko Leppilammen lähes ensimmäinen roolityö josta pidän.
Krista Kosonen on loistava.
Väkisintekemistä ei ole ollenkaan joka niin monesta suomalaisesta sarjasta paistaa läpi.
Tämä ja Klikkaa mua ovat viikon kohokohdat.
Miina Maaskolan kohtalo surettaa. Niin nuori vielä ja lahjakas.

torstaina 24.04.2014

Kiitos aivan loistavasta sarjasta. Tällaista suomalaista uutta teatteria on todella odotettu. Kaikki näyttelijät täyttävät paikkansa hienosti ja ohjaus on ilmeisen kohdallaan. Vaikka tapahtumia ja käänteitä on riittämiin, on kokonaisuus hallittu ja miettivä eikä ole sitä niin usein haittaavaa jatkuvaa koheltamista.
Tragikomedia voisi olla oikea termi kuvaamaan tätä draamaa. Siis kaikki elämän tunteet mahtuvat samaan sarjaan. Menettäminen, suru, lohtu, huumori, ja vielä se tylsä tavallinen arkikin.
Tällaisella luulisi olevan vientiä ulkomaillekin!

keskiviikkona 30.04.2014

Hyvä sarja! Toivottavasti tulee jatkoa tähän!

torstaina 01.05.2014

Lisää tätä! Loistava Krista ja loistava sarja! Yleensä en voi sietää suomalaisia tv-sarjoja, mutta tämä koukutti ensi jaksosta saakka! Oli vaikea yhyttää ketään näyttelijöistä näyttelemästä, kaikki oli niin luontevia rooleissaan! Hienoa työtä! Toivottavasti jatkatte sarjaa!

torstaina 01.05.2014

Loistava sarja. Odotin mielenkiinnolla jatkoa jo katsotulle jaksolle.
Hyvä käsikirjoitus. En ole myöskään aiemmin liioin pitänyt suomalaisista sarjoista, mistä lienee käsikirjoittajat luulevat että " mahdollisimman rivoa kieltä, paljasta pintaa" olisivat ne tärkeimmät jotka yleisöä kiinnostaa.

Kaikki näyttelijät olivat upean ammattitaitoisia ja kemiat kohtasivat.
Krista on vielä niin upean kaunis nainen ja miehet hurmaavan karismaattisia.
Odotan jatkoa sarjalle.

perjantaina 02.05.2014

Upea sarja, toivottavasti saadaan jatkoa! Tippa linssissä oli monessa kohtaa. Lauri Nurkse on loistava ohjaaja ja näyttelijävalinnat kohdallaan. Krista tekee tarkkaa ja hyvää näyttelijäntyötä. Hienoa, että Miina Maasola sai viimeiseksi jääneenä työnään olla mukana näin korkeatasoisessa projektissa. Kiinnitin huomiota oivaltavaan kameratyöskentelyyn esim. loppukuvissa. Kiitos koko työryhmälle!

perjantaina 02.05.2014

Kiitos. Oli hienoa nähdä näitä näyttelijöitä hyvässä jutussa. Ja erityisesti kiitän siitä, että esimerkiksi Krista ei herää sairaalassa täysissä meikeissä irtoripset poskella, kuten olemme ns kv tuotannossa tottuneet. Huolellista työtä ja mikä parasta, ehkä jotkut kriiseissään oivaltavat että ratkaisujakin on. On niin paljon kiinni omasta asenteesta.

Totta on, että Minna Maasolan kohtalo leimasi varsinkin alkujaksoja. Televisio tuo nämä ihmiset niin lähelle ja hänkin ehti tehdä hyviä rooleja. Kuin omainen olisi poistunut.

keskiviikkona 07.05.2014

Aivan mahtava sarja oli! Toivon ehdottomasti jatkoa tälle, oli aina keskiviikkoiltojen piristys.


Muualla Yle.fi:ssä