Itsenäisyyspäivä 2011

Juttuarkisto

Itsenäisyyspäivä 2011

Julkaistu sunnuntaina 04.12.2011

YLE Kuvapalvelu

Kakkoselle on koottu tuttuun tapaan erikoisohjelmistoa itsenäisyyspäivän kunniaksi.

Aamun lastenohjelmien jälkeen klo 8.50 esitetään vuonna 2005 valmistunut elokuvasovitus Johanna Spyrin tarinasta Heidi. Päivän muita elokuvia ovat itsenäisyyspäivän perinteinen klassikko Tuntematon sotilas (klo 12.50) ja Raimo O. Niemen ohjaama koko perheen seikkailu Poika ja ilves (klo 16.40, kuvassa yllä).

Espoosta lähetetään klo 15.40 suorana Itsenäisyyspäivän konsertti, jossa esiintyvät Anna Puu (kuvassa alla), Club For Five, Gabriel Suovanen, Espoon sotaveteraanikuoro ja lapsikuoro Vox Lapsus. Kooste Puolustustusvoimien valtakunnallisesta paraatista nähdään klo 18.20.

YLE Kuvapalvelu

Lauri Tähkän henkilökuva Elämä on hieno laji uusitaan viime joululta klo 19.10. Ajankohtainen kakkonen Special: Suur-Suomen lapset on Jari Hakkaraisen ohjaama dokumentti, jossa helsinkiläinen Matti tapaa aunukselaisen yllätyssiskonsa Valentinan.

Suomalaissotilaille syntyi jatkosodan aikana satoja avioliiton ulkopuolisia lapsia miehitetyssä Itä-Karjalassa Suur-Suomen kaaduttua isät palasivat Suomeen, mutta suuri osa äideistä ja lapsista jäi rajan taakse. Lapset ovat olleet vaiettuja sotasalaisuuksia, mutta he kaipaavat yhä tietoja isistään ja yhteyksiä sukulaisiinsa.

 Päivän muusta ohjelmistosta mainittakoon Wallace ja Gromit keksintöjen maailmassa (klo 20.30), uusi sarja, jossa Aardmanin kuulut animaatiohahmot esittelevät erimaalaisten keksijöiden huimia tuotoksia.

Asiasanat:

Kommentit

keskiviikkona 07.12.2011

Katsoin Espoo Areenan konserttia ja erityisesti pidin Anna Puusta. Myös Suovasen Gabrielilla oli kantava ääni ja Vox Lapsus-kuoro kuulosti suorastaan söpöltä.


Muualla Yle.fi:ssä