Uusia henkilökuvia

Julkaistu maanantaina 19.12.2011

Kakkosella esitetään loppu- ja alkuvuoden aikana seitsemän henkilökuvaa, joista uudet - Jyrki Nousiainen, Arja Koriseva, Pate Mustajärvi ja Mari Rantasila - on esitelty tarkemmin alla. Uusintoina nähdään Heikki Salo - tarinoiden palo, Kari Väänänen - kotona taas ja Paula Koivuniemi - yksin tähti.

 

Jyrki Nousiainen - elämän sirkus

 

YLE Kuvapalvelu

TV2 torstaina 22.12. klo 21. Uusinta 23.12. klo 18. Ohjelma katsottavana YLE Areenassa kuukauden ajan tv-esityksestä.

Keväällä 2009 Jyrki Nousiaisella on takana 42 vuotta näyttelijänä Helsingin Kaupunginteatterissa.

Miehellä on vuosikymmenten ajalta plakkarissa noin 140 roolia, televisiosarjoja, kuunnelmia, elokuvia, Klassikkonäytelmiä, merkkiohjaajia Jouko Turkasta Juha Lehtolaan, omia projekteja, miimejä, näyttelijäntyön koulutusta, taidemaalarin sivuammatti.

Jollekin toiselle se riittäisi työuraksi, Jyrkille ei. Edessä on haaste -Sirkus Finlandia, seitsemän kuukautta klovnina nimeltään Mr. Slow.

Tuotanto Lasihelmi Filmi Oy, Jarmo Lampela, käsikirjoitus/ohjaus/tuottaja

 

Arja Koriseva - elämän estradeilla

 

YLE Kuvapalvelu

TV2 maanantaina 26.12. klo 19.10. Uusinta 27.12. klo 18. Ohjelma katsottavana YLE Areenassa viikon ajan tv-esityksestä.

Kyllä hän tietää, että häntä sanotaan tyhjännaurajaksi ja hitittömäksi artistiksi. Hän tietää, että hänestä sepitetään tarinoita, keksitään valheita, koska aitoja skandaaleja ei saada.

Hän tietää senkin, että häntä pidetään keltaisessa lehdistössä tylsänä julkkiksena. Mutta ei hän tätä kaikkea purematta niele.

Mape Morottajan ohjaama henkilökuva kertoo tanssilavojen kuningattaresta, joka pitää puolensa, sanoo napakasti takaisin ja on tarkka julkisuuskuvastaan.

Henkilökuvassa näemme Arjan Pariisissa maailmannaisena, kotona omimmassa roolissaan, keikalla lavakuningattarena, musikaalin loistavana tähtenä, luotettuna ystävänä, tyttärenä, sisarena ja vaimona.

Tuotanto: YLE Asia.

 

Pate Mustajärvi - popedoitu mies

 

YLE Kuvapalvelu

TV2 maanantaina 31.12.2012 klo 22.10. Ohjelma katsottavana YLE Areenassa viikon ajan tv-esityksestä.

Tämä ei ole Popedan historiikki vaan henkilökuva keski-ikäisestä, pitkän uran nousut ja laskut kokeneesta muusikosta. Tänä päivänä hän on paremmassa vedossa kuin vuosiin ja bändillä menee lujaa.

Vaikka ura vei miehen omien sanojen mukaan lähes kaiken, jäljellä on yhä tärkeitä asioita, mm. lapsuudenkoti rakkaassa Ikurissa, vanhat ystävät, jotka eivät ole muuttaneet suhtautumistaan Pateen vuosien varrella, sekä perinteikäs sukutila Parkanon Mustajärvellä.

Sukutilalla Pate viihtyy parhaiten, siellä on hyvä olla ja viettää aikaa sukulaisten ja ystävien kanssa. Tässä dokumentissa pääsemme seuraamaan kun Mustajärvellä pidetään mustaruuti -ampumakisat.

Dokumentissa kuljemme Paten matkassa myös niin Lapin keikoilla kuin Vehmaan tanssilavallakin. Lisäksi vierailemme Lokomolla, joka oli Paten viimeinen "oikea työpaikka".

Hän jätti Lokomon taakseen 1982 ja hyppäsi kokopäiväisesti Popedan kyytiin. Silloin Mustajärvi päätti, ettei koskaan astu Lokomon porteista sisään...

Toimittaja: Kirsi Markkanen, tuotanto YLE Asia. Ensiesitys 29.12.2011.

 

Mari Rantasila - vahvaksi kasvanut

 

YLE Kuvapalvelu

TV2 perjantaina 6.4.2012 klo 13.30. Ohjelma katsottavana YLE Areenassa kuukauden ajan tv-esityksestä.

Yksityiselämäänsä tiukasti varjellut Mari Rantasila (s. 1963) paljastaa, kuinka yksinäisestä lapsesta ja epävarmasta teinistä kasvoi vahva, päämäärätietoinen ja monipuolinen taiteilija.

Henkilökuvassa Mari muistelee lapsuuttaan ja nuoruuttaan sekä taiteilijauraansa ja pohtii elämänsä perusarvoja: kotona opittua työn arvostusta, tasa-arvoa ja vanhemmuuden tärkeyttä. Näyttelijänä ja laulajana tunnettu Rantasila on ohjannut suositut Risto Räppääjä -elokuvat.

Lapsuuden muistoihin Mari palaa yhdessä äitinsä sekä isoveljiensä Juhan, Timon ja Eeron kanssa. Marilta on ohjaus- ja näyttelijäntöiden lisäksi ilmestynyt useita pitkäsoittoja, joista toisen albumin nimikappale Auringossa aiheutti aikanaan kohun.

Ohjaaja: Olli Laine. Tuottaja: Jouni Tulonen / YLE Kulttuuri 2011. Ensiesitys 8.1.2012.


Muualla Yle.fi:ssä