You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.

Anu Hurme on Poliisi-tv:n uusi toimittaja

Juttuarkisto

Anu Hurme on Poliisi-tv:n uusi toimittaja

Julkaistu keskiviikkona 03.10.2012

YLE Kuvapalvelu

TV2 torstaisin 16.8. - 20.12.2012 klo 21.25. Uusinta perjantain myöhäisilloissa. Jaksot katsottavana Yle Areenassa kuukauden ajan tv-esityksestä.

Syksyn Poliisi-tv-lähetyksissä on nähty uusi ruutukasvo Anu Hurme. Juontamisen ohella myös omia reportaaseja tekevällä tulokkaalla on takanaan kuusi lähetystä. Työtahti on ollut tiivis, mutta se ei nuorta toimittajaa ole haitannut - pikemminkin päin vastoin.

- Tämä on ehdottomasti paras työpaikkani koskaan. Ensinnäkin työporukkamme on aivan mahtava, ja toiseksi Poliisi-tv:ssä on mahdollisuus todella syventyä käsiteltyihin aiheisiin. Rakastan sitä, että voimme taustoittaa asioita kunnolla, eikä esim. kuva- ja äänikerronnassa tarvitse noudattaa mitään kaavoja, vaan uusiin ideoihin rohkaistaan. Työhön osallistuvat tietysti Ylen kuvaajat ja leikkaajat, jotka ovat huippuammattilaisia.

Anu kertoo olleensa kiinnostunut rikosasioista jo pitkään. Vaikka ammattihaaveet olivat vielä pienenä tyttönä perinteisemmät prinsessa tai lentoemäntä, poliisin ura tuli vaihtoehdoksi jo melko pian niiden jälkeen. Yläasteikäisenä syntyi ajatus armeijaan menemisestä, mikä lopulta myös tapahtui.

- Kävin armeijan Porin prikaatin kansainvälisissä valmiusjoukoissa. Harkitsin tosissani myös rauhanturvaajaksi lähtemistä. Muut urasuunnitelmat kuitenkin jäivät, kun pääsin Tampereelle opiskelemaan tiedotusoppia. En oikeastaan osaa sanoa, miksi rikokset ja turvallisuusasiat minua niin paljon ovat kiehtoneet.

Siitä Anulla ei sen sijaan ole pienintäkään epäilystä, mikä häntä ohjelmatekijänä ja toimittajana motivoi.

- Kyllä minussa joku pieni maailmanparantaja elää. Toivon, että sekä omillani että työkavereiden jutuilla voisi olla merkitystä rikosten selvittämissä ja siinä, että aiheista keskusteltaisiin.

Niin toki tehdäänkin erityisesti netissä, jossa kriittisimmät ovat arvostelleet Poliisi-tv:n kesyyntyneen pelkäksi viranomaisten äänitorveksi.

- Teemme tietysti koko ajan yhteistyötä poliisin kanssa, ja sen vuoksi väleissä oleminen on tärkeää. Ylipäätään ohjelmasta on apua poliisille erityisesti kadonneiden löytämisessä ja ryöstötapausten selvittämisessä. Mutta Poliisi-tv:ssä on kyllä ollut paljon juttuja, joissa myös viranomaisten tekemisiä ja lakeja on kyseenalaistettu.

Vuonna 1989 alkanut Poliisi-tv on yksi Kakkosen ja koko Suomen pitkäaikaisimmista tv-ohjelmista. Anun varhaisin muisto nykyisestä työpaikastaan tulee kuin apteekin hyllyltä.

- Kaksi sanaa: Raija Pelli! Poliisi-tv tuntui joltain tosi jännältä ja hurjalta, enkä tietysti saanut sitä ihan pienenä edes katsoa. Ja nyt olen sitten hommissa täällä...

Teksti: Miika Jalonen

Poliisi-tv:n ohjelmakortti


Muualla Yle.fi:ssä