Muuvi-gaala netissä ja Kakkosella

Ajankohtaista

Muuvi-gaala netissä ja Kakkosella

Julkaistu torstaina 26.03.2009

Kuva: Jyrki Valkama/YLE Kuvapalvelu

Vuoden 2008 parhaat kotimaiset musavideot palkitaan Muuvi-patsailla Helsingissä perjantaina 17.4. Palkintojenjako lähetetään suorana netissä, ja YLE TV2 esittää tilaisuuden sunnuntaina 19.4. klo 23.35. Tilaisuuden juontavat Heta Hyttinen ja Juha Lahti.

Kultaisen, hopeisen ja pronssisen Muuvin lisäksi jaetaan Yleisö-Muuvi, jonka saajan päättävät katsojat. Äänestysohjeet ja ehdolla olevat videot ovat nähtävissä osoitteessa yle.fi/muuvi. Kaikki Muuvi-ehdokkaat esitetään myös TV2:ssa lauantaina 28.3. klo 17.00 ja sunnuntaina 29.3. klo 17.10. Ohjelman voi katsoa YLE Areenassa tv-lähetyksen jälkeen.

Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajien järjestämä musiikkivideokilpailu järjestetään nyt 17. kertaa. Muuveja tavoittelevat vuonna 2008 valmistuneet musavideot, joiden kohdalla ainakin sävellys, esiintyjä tai tuotantoyhtiö on suomalaista alkuperää.

Kilpailun tarkoituksena on arvioida elokuvataiteellisin kriteerein suomalaista musiikkivideotuotantoa, palkita lahjakkaat tekijät sekä lisätä yleisön kiinnostusta suomalaisia videoita kohtaan. Arvostelun pääpaino on musiikin visuaalisessa toteutuksessa.

Elokuva- ja musiikkialan ammattilaistuomaristo katsoi 79 kilpailuun ilmoitettua videota, joista valittiin10 videota jatkoon. Näiden musiikkivideoiden joukosta löytyvät Kultaisen, Hopeisen ja Prossisen Muuvin saajat. Muuvi 2008 -tuomaristoon kuuluivat leikkaaja-ohjaaja Dan Peled, juontaja Kristiina Komulainen, tuottaja Jani Mikkonen, muusikko Jouni Hynynen, toimittaja Heta Hyttinen, tutkija Jukka Kortti ja ÄKT:n Tommi Kyyrä.

Äänestysohjeet ja ehdokkaat YLE Popin sivuilla.


Muualla Yle.fi:ssä