Ajankohtaista

Eksyin Jane Austenin maailmaan

Julkaistu torstaina 21.01.2010

YLE KuvapalveluTuoreessa tv-tutkimuksessa huippuarvosanat etenkin nuorilta naiskatsojilta kerännyt tv-sarja Eksyin Jane Austenin maailmaan (Lost in Austen) sai ensiesityksensä TV2:ssa kesällä 2009. Nyt uusimme neliosaisen sarjan sunnuntai-iltaisin 11. huhtikuuta alken klo 20.

Amanda Pricen (Jemima Rooper) elämä on kaukana ruusuilla tanssimisesta. Työ pankissa ei juuri haasteita tarjoa, eikä poikaystäväkään oikein ole se unelmien prinssi. Onneksi arkea pääsee karkuun uppoutumalla romaanihenkilöiden maailmaan, ja onnellisin Amanda onkin lukiessaan lempiromaaniaan Ylpeyttä ja ennakkoluuloa – yhä uudestaan ja uudestaan.

Eräänä päivänä Amandaa odottaa hämmentävä kohtaaminen. Omassa kylpyhuoneessaan hän tapaa kirjoista tutun naisen, Elizabeth Bennettin. Hämmentynyt Amanda kuulee, että hänen huoneistostaan johtaa aikakuilu suoraan Yrjöjen aikaiseen haavemaailmaan, jonka Jane Austen on luonut. Amanda astuu rohkeasti sisään ovesta, ja käytävän päässä odottaa aikahyppy Ylpeyden ja ennakkoluulon rinnakkaistodellisuuteen. Amandasta itsestään tulee nyt tarinan sankaritar, sillä Elizabeth jää jumiin 2000-luvulle.

Tästä alkaa hillitön ja riemukas seikkailu todellisuuden rajamailla, sillä heti ensi hetkestä romaanin tapahtumat muuttuvat totutusta. Kauhistunut Amanda huomaa pelkän läsnäolonsa riittävän muuttamaan tarinaa, sillä Elizabethin puuttuessa pelistä koko klassisen tarinan juonikuvio menee sekaisin. Ja sitähän Amanda ei halua: muuttaa nyt rakastamansa tarinan juonta!

Eksyin Jane Austenin maailmaan on tulvillaan romantiikkaa ja sattumia, jotka pistävät miettimään, voiko tosielämä sittenkin olla tarinaa ihmeellisempää.

Sarjan pääosissa nähdään Jemima Rooperin lisäksi Gemma Arterton, Elliot Gowan, Alex Kingston, Hugh Bonneville ja Lindsay Duncan. Ohjaus on Dan Zefin ja käsikirjoitus Guy Andrews’n. Tuotanto: Mammoth Screen/ITV, Britannia, 2008.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.