Ajankohtaista

Lääkärit lentävät jälleen

Julkaistu keskiviikkona 14.04.2010

YLE Kuvapalvelu

 

Päivitys 9.8.2011: Lentävien lääkäreiden 23 viimeistä jaksoa esitetään 22.8. alkaen iltapäivän sijaan arkiaamupäivisin n. klo 10.10.

 

Esitysrytmi kevätkaudella 2011 valitettavasti rikkonainen, tarkat lähetystiedot ohjelmaoppaassa.

Austalialaissarja Lentävät lääkärit (Flying Doctors, 1986-1993) sai ensiesityksensä Kakkosella vuonna 1990 ja uusintakierros alkoi loppuvuodesta 2002. Sen jälkeen sarjaa on toivottu ruutuun enemmän tai vähemmän painokkaasti koko ajan. Nyt monien toive toteutuu, kun sarja alkaa aivan alusta 4. toukukuuta klo 16.10.

HUOM! Periaatteessa Lentävien lääkäreiden esitysrytmi on Lumisen virran miehen tapaan lähetys maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona, mutta mm. jääkiekon ja jalkapallon MM-kisojen vuoksi alku on harmillisen sirpaleinen. Niinpä esityspäivät kannattaakin tarkistaa täältä. Pahoittelut!

Lentävät lääkärit kertoo pikkupaikkakunnan elämästä Australian syrjäseudulla. Coopers Crossingissa kaikki tuntevat toisensa, persoonallisuudet erottuvat ja uudet tulijat huomataan. Sarjan päähenkilö on lääkäriasemalle töihin tuleva nuori tohtori, Tom Gallaghan (Andrew Mc Farlane). Hän on mieleltään, tavoiltaan ja asenteiltaan kaupunkilainen ja vie aikansa ennen kuin tulokas sopeutuu syrjäseutuun ja sen väestöön.

Lentäjien, lääkärien sekä sairaanhoitajien työn seuraamisen ohella sarjan kudelmaan tuovat väriä ihmissuhteet, kuten Tomin rakkaus temperamenttiseen, New Yorkista saapuvaan mainosvalokuvaajaan Liz Dreveriin (Lorna Patterson). Tomin ja Lizin ohella seurataan muun muassa tarmokkaan sairaanhoitajan Kate Wellingsin (Lenore Smith) ja lentäjä Andy McGregorin (Steve Bisley) elämää.

Lentävät lääkärit on sarjana varsin todenmukainen – esikuvana sille on toiminut todellinen lääkäripalveluasema Royal Flying Doctors. Australiassa maantieteelliset mittasuhteet ovat jättimäiset ja sarjan lääkärit kattavatkin työssään Brittein saarten kokoisen alueen. Ainoa keino saada apu tarpeeksi nopeasti perille, on nousta siiville.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.