Kakkonen kertoo

Syksy tuo Nils Holgerssonin ja Phileas Foggin

Julkaistu tiistaina 27.04.2010

YLE Kuvapalvelu

Animaatiosarjat Peukaloisen retket (Nils no fushigi na tabi, Japani/Itävalta 1980) ja Matka maailman ympäri (La Vuelta al Mundo de Willy Fog, Espanja/Japani 1981) ovat tulevan syksyn ikivihreintä antia Kakkosella. Kokonaisuudessaan uusittavat sarjat alkavat samana viikonloppuna, 9. ja 10. lokakuuta.

Toiveuusinta on kiistatta inflaation kärsinyt termi, mutta kummankin ohjelman yhteydessä sitä voinee silti käyttää aiheellisesti; yksin molempien tunnusmusiikki aiheuttaa useimmilla 80-luvulla lapsuuttaan eläneillä ainakin jonkinasteisen tunnevyöryn. Tarinankuljetuksen ja animoinnin kuvaamiseen riittää kaksi sanaa: japanilaista huipputyötä.

Selma Lagerlöfin romaaniin pohjautuva Peukaloisen retket on kasvukertomus, jossa kotihaltian pikkuruiseksi muuttanut kiusanhenki Nils Holgersson matkustaa villihanhien kanssa halki Ruotsin. Mukana kuvioissa ovat myös uskollinen kotihanhi Martti, hamsteri ja siellä täällä kohdattava arkkivihollinen Smirre-kettu. 52-osaisen sarjan kertojaäänenä toimii Inkeri Wallenius.

Myös Matka maailman ympäri -sarjan lähdeteoksena oli klassikkoromaani, Jules Vernen Maailman ympäri 80 päivässä, joskin animaatioon on lisätty kirjaan kuulumattomia hahmoja ja tapahtumia. Nimensä mukaisesti sarja alkaa, kun herrasmiesleijona Phileas Fogg lyö Reformi-klubilla vetoa maailmanympärimatkan kestosta. Reissu on luonnollisesti täynnä seikkailuja ja vaaroja. Apunaan Foggilla ovat palvelija Passepartout ja ärhäkkä Tiko-hamsteri, vastassa Herra Sullivanin palkkaama susi Transfer. Unohtaa ei sovi myöskään lumoavaa prinsessa Romya. Sarjassa on 26 jaksoa, ja sen suomalaisina ääninäyttelijöinä toimivat Heikki Määttänen, Jarmo Heikkinen, Harri Hyttinen, Kaija Kiiski, Jarmo Koski ja Eero Saarinen.

Peukaloisen retket lauantaisin 9.10.2010 alkaen klo 10 (pikauusinta maanantaisin klo 8.50, katsottavana YLE Areenassa 30 päivän ajan ensilähetyksestä).

Matka maailman ympäri sunnuntaisin 10.10.2010 alkaen klo 10 (pikauusinta maanantaisin klo 9.15, velittavasti ei nettioikeuksia).

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.