Juttuarkisto

Muumilaakson tarinoita jälleen ruudussa

Julkaistu sunnuntaina 17.07.2011

YLE Kuvapalvelu

TV2 sunnuntaisin 17.7.2011 alkaen klo 10. Ei esitystä 28.8. ja 4.9. (yleisurheilun MM-kisat). Jaksot katsottavana YLE Areenassa kuukauden ajan tv-esityksestä.

Vuosina 1990-92 japanilais-suomalaisena yhteistyönä valmistettu Muumilaakson tarinoita ei juuri esittelyjä kaipaa. Sarja on esitetty vuosien varrella lukuisia kertoja, mutta sen ei tarvitse olla pois ruudusta muutamaa päivää kauempaa, kun toiveita uusinnasta alkaa taas tulla. Ja hyvä niin.

Nyt 101-osainen animaatio nähdään kokonaisuudessaan sunnuntaiaamuissa. Ensimmäisessä jaksossa Muumilaakson asukkaat heräävät talviunestaan yllätykselliseen kevääseen.

Muumilaakson tarinat on ohjannut pääasiassa Hiroshi Saitô, lähdemateriaalina tietysti Tove Janssonin rakastetut hahmot ja teokset.

Suomalaisen toteutuksen - ohjaajana Jertta Ratia-Kähönen - ääninä toimivat mm. Leena Uotila (kertoja/noita/Vilijonkka /Ninni), Ulla Tapaninen (Muumimamma), Aila Svedberg (Niiskuneiti), Matti Ruohola (Muumipappa), Rabbe Smedlund (Muumipeikko), Timo Torikka (Nuuskamuikkunen) Samuli Edelmann/Ilkka Merivaara (Niisku) ja Elina Salo (Pikku Myy).

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.